GÜNDEM

TARİHİ KÖYÜN YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN YOL SORUNU

Batman’ın Hasankeyf İlçesi’ne bağlı Kumluca Köyü’nde yaşanan yol sıkıntısı, köylülerin hayatını zorlaştırıyor.

TARİHİ KÖYÜN YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN YOL SORUNU
20-10-2016 20:28
Google News

HASTALAR, YAKINLARININ SIRTINDA TAŞINIYOR

Kentin tarihi köylerinden biri olarak bilinen Kumluca’da, yol sorunu nedeniyle köylüler, türlü sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. Kumluca Köyü’nde hastalar, yakınlarının sırtlarında Asma Köprü’ye kadar taşındıktan sonra minibüslere ulaştırılabiliyor. Köylüler, ağır yüklerini de kendi imkânları ile Asma Köprü’ye kadar taşımak zorunda kalıyor. Köylülerin yol sıkıntısı, soğuk kış günlerinde daha da artıyor.

YOL, GERCÜŞ GÜZERGÂHINDAN UZAK

Aynı güzergâhta bulunan 6 köyde de aynı sorunun yaşandığı belirtiliyor. Köy yolunun, Gercüş İlçesi güzergâhından uzak olduğunu dile getiren köy sakinleri, yollarının Kantar Köprüsü’ne bağlanmasını istiyor. 23 hane ve yaklaşık 100 nüfusu bulunan Kumluca’da, yol sorununun yıllardır çözülemediği aktarılıyor.

“ASIL MESAFE 40 DAKİKA AMA YOL OLMADIĞI İÇİN 3 SAATİ BULUYOR”

Köy Muhtarı Sabri Toy, yol sorunu nedeniyle yıllardır zorluk çektiklerini anlatarak, sorunun giderilmediğini belirtti. Köyün tarihi bir köy olduğunu ve Osmanlı döneminden kalma tapuların bulunduğunu vurgulayan Toy “Köyümüzde bir hasta olduğunda sırtımızda Asma Köprü’ye kadar taşıyoruz ve buradan araçlara bindirip hastaneye yetiştiriyoruz. Acil bir durum olduğunda zorlanıyoruz” dedi.

“YILLARDIR YAPILAMAYAN YOLA ŞİMDİ DE ILISU BAHANE GÖSTERİLİYOR”

Daha önce defalarca yol için ilgili yerlere müracaat ettiklerini ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını belirten Toy “Yol sorunumuz daha önce de çözülemiyordu. Şimdi ise Ilısu Barajı bahane ediliyor. Bu asma köprü de olmasaydı çok daha sorun yaşayacaktık. Biz yolumuzun Kantar Köprüsünden geçmesini istiyoruz. Bu şekilde olursa çok güzel olacak”  dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete