YAŞAM

Tarihi, tiyatro yaparak öğrendiler

Batman İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri, okulun konferans salonunda tiyatro oyunu sergiledi.

Tarihi, tiyatro yaparak öğrendiler
04-06-2022 10:30
04-06-2022 14:01
BATMAN
Google News

Oyun, Okul Müdürü Şefik Akçe, öğretmenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Tarih Öğretmeni ve Piyes Yazarı Osman Orta “Öğrencilerimize hem onları eğlendirmek hem tarih dersiyle ilgili bilgi vermek amacıyla Osmanlı Tarihinden kesitler sunan bir tiyatro oyunu hazırladık Öğrenciler bu oyunu oynarken hem o padişahın nasıl bir karakterde olduğunu, o dönemin şartlarını güzel bir şekilde öğreniyor. Öğrencilerimle beraber bu oyundan yüzümüzün akıyla çıktığımızı düşünüyorum” dedi.

“OYUN FAYDALI OLDU”

Tiyatro oyununda 2. Osman rolünü oynayan öğrenci Narin Merve Özgün “Oynadığımız tiyatro Osmanlı tarihiyle ilgiliydi. 1. Mustafa, 2. Osman ve 4. Murat’ın hayatlarını işledik. Tahta çıkışları, hal ve tavırları ve tahtan inişlerini izledik. Tiyatromuz hem tarih dersimizde hem de gündelik hayatımızda da gayet faydaları oldu” dedi. Tiyatro oyununda 4. Murat rolünde sahne alan öğrenci Abdülmecit Aktay da seyircinin ilgisini çektikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete