HASANKEYF

TARİHİ YERLER İLGİ BEKLİYOR

Geçmişi Neolitik çağa uzanan höyüklerin, Roma, Bizans Selçuklu, Artuklu ve Osmanlı imparatorlukları ile beylikler döneminin önemli merkezlerinden olan ve 12 bin yıllık geçmişi ile en köklü kentlerin başında gelen Batman, köklü tarihine yeterince sahip çıkamıyor.

TARİHİ YERLER İLGİ BEKLİYOR
25-03-2015 20:15
Google News

Hasankeyf, Sason, Kozluk, Gercüş ve Beşiri’de yüzlerce yıllık tarihi yapıları, kaleleri ve manevi ağırlığı olan onlarca türbeye sahip Batman, son yıllarda yapılan yatırımlar sayesinde köklü bir gelişim ve değişim sürecine girdi. Ancak, gelişim ve ilerlemelerin yanında tarih, doğa ve inanç turizminde gözle görülür bir ilerlemenin kaydedilmediği görülüyor.

ESERLER İLGİ BEKLİYOR

İnanç turizminde önemli bir yere sahip Gercüş’e Bağlı Becirman (Vergili) Köyünde bulunan Seyit Bilal Türbesi her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Gercüş’te en fazla turistin ziyaret ettiği mekânların başında gelen türbede çevre ve altyapı çalışması yapıldığı takdirde turist sayısının artacağı ileri sürülüyor. Yurt dışından ziyaretçilerin de ilgi gösterdiği türbe, turist çeken yerlerin başında geliyor.

Bunun yanı sıra Hasankeyf’te bulunan yüzlerce tarihi eser, Kozluk Kalesi, Sason Mereto’da bulunan Kom Kilisesi, Beşiri’de bulunan Morkiryakus Manastırı, Gercüş’e Bağlı Kefre (Arıca) Köyü’nde bulunan Kaya Manastırının yanı sıra ilçe, belde ve köylerde tarih, doğa ve inanç turizmi açısından önem arz eden yüzlerce tarihi eser ve doğal güzellik turizme kazandırılmayı bekliyor.

Turizmin, dünyada önemli gelir kaynaklarının arasında yer aldığına dikkat çeken vatandaşlar, ilgisizlik nedeniyle bu kaynaktan yeterince faydalanamadıklarını ileri sürüyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete