GÜNDEM

TARIM CAMİASI, TOPLANTIDA BULUŞTU

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Batman Ticaret Borsası (BTSO), "Tarım ve Hayvancılık İstişare Toplantısı" düzenledi.

TARIM CAMİASI, TOPLANTIDA BULUŞTU
26-11-2015 19:18
Google News

Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıya,  Vali Yardımcısı Cihat Arık, Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, TMO Müdürü Abdurrahman Güneş, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Tarım Kredi Kooperatifi Temsilcileri, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Su Ürünleri Birliği, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, GAP TEYAP temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

ANIZ YANGINLARI VE HAYVAN KESİMLERİ KONUŞULDU

Toplantıda, tarımsal üretimde verimliliğin arttırılması, ürünlerin depolama şartları, alternatif tarım ürünlerinin arttırılması, anız yangınlarının önlenmesi ve hayvanların kaçak yolla kesilmelerinin önlenmesi konuları ele alındı.

“BATMAN, TARIM ŞEHRİ”

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Cihat Arık “Batman'ın tarım şehri olduğu unutulmamalı. İlimizi, tarım ile beraber sanayi şehri haline getirmenin bir yolu da, tarım ve hayvancılığı geliştirerek sanayi ile entegre edebilmekten geçer. Bu kapsamda yapılan projeler ciddiye alınarak yapılmalı, tarım ve hayvancılık alanında bilinçlenmeyi sağlamalıyız” dedi. Katılımcıların talebiyle bu toplantıların 3 aylık periyotlar halinde gerçekleştirilmesi karara bağlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete