GÜNDEM

Tarım işçilerine hemşeri eli uzandı

Batmanlı Hemşerimiz Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Güneydoğu’dan Giresun’a fındık toplamaya giden mevsimlik tarım işçilerine dost eli uzattı.

Tarım işçilerine hemşeri eli uzandı
08-08-2021 13:16
GİRESUN
Google News

Dünyanın en kaliteli fındığının yetiştiği Giresun’da fındık hasadına başlandı. Başta Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Adıyaman olmak üzere çeşitli Güneydoğu illerinden Giresun’a giden fındık işçilerine Valilik tarafından barınma, hijyen seti ve gıda malzemesi desteği sağlanırken, çalışma yaşı dışında olan çocuklara ise eğitim seti ve oyuncak verildi.
Hemşerimiz Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven de mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek “İlimize hoş geldiniz. Giresun Valiliğince fındık hasadı ile ilgili gerekli düzenlemeler yapıldı. Sayın Valimiz Enver Ünlü de konuyu hassasiyet ile takip ediyor. Devletimiz, her zaman üreticimizin, çiftçimizin ve siz tarım işçilerimizin yanındadır” dedi.


DÜŞÜK YEVMİYE İLE İŞÇİ ÇALIŞTIRILMAYACAK
Tanrıseven, geçici konaklama merkezindeki her aileye hijyen paketi ve kumanya dağıtırken, çocuklara oyuncak ve eğitim seti verdi. Ziyarette, Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven ve daire amirleri tarafından fındık işçilerine Giresun Valiliğince okuma yazma bilmeyen mevsimlik tarım işçileri konaklama merkezinde kurs verilmeye başlandı. Tanrıseven, Valilikteki komisyon tarafından belirlenen günlük işçi ücretinden düşük yevmiye ile fındık hasadında işçi çalıştırılmasına izin verilmeyeceğini, çalışan her vatandaşın emeğine saygı duyduklarını, bu nedenle fındık sezonunda uygulanacak asgari ücreti komisyon marifetiyle belirleyerek tüm taraflara ilettiklerini belirtti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete