GÜNDEM

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ, YENİ UYGULAMAYI TANITTI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Sularda Tarımsal Faaliyetlerden Kaynaklanan Nitrat Kirliliğinin Önlenmesine Yönelik İyi Tarım Uygulamaları Kodu Tebliği" Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ, YENİ UYGULAMAYI TANITTI
19-07-2017 20:05
Google News

TEKNİK PERSONELE BİLGİ VERİLDİ

Konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde toplantı düzenlendi. İl ve İlçe Müdürlüklerinin teknik personellerine yönelik düzenlenen toplantıda, iyi tarım uygulamaları kodu, sularda tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan nitrat kirliliğinin önlenmesine yönelik arazi yönetimi, bitki besin maddesi yönetimi, hayvansal gübre yönetimi, sulama yönetimi, bitki koruma ürünleri yönetimi ve işletmede tutulması gereken kayıtlarla ilgili bilgi verildi.

NİTRAT KİRLİLİĞİ, SAĞLIĞA ZARARLI

Ayrıca sulardaki nitrat kirliliğinin insanlarda, çeşitli kanser türleri ve mavi bebek hastalığına, hayvanlarda ise, karaciğer metabolizmasında bozukluklara, canlı ağırlık ve süt veriminin gerilemesine, döl veriminin düşmesine ve düşük doğumlara neden olduğu bu nedenle iyi tarım uygulama kodları ile yeraltı ve yerüstü sulardaki nitrat seviyesinin 50 mg / litrenin altında tutulması gerektiği belirtildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete