GÜNDEM

TARIM PROJELERİNE YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ…

TARIM PROJELERİNE YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ…

TARIM PROJELERİNE YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ…
27-10-2014 20:33
Google News

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına ilişkin bazı yatırımlara yüzde 50 hibe desteği getirdi.

PROJENİN YÜZDE 50’SİNE HİBE DESTEĞİ

Hibeye esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe desteği verilecek. Diğer yüzde 50'si oranındaki tutarı başvuru sahipleri kendi kaynaklarından temin edecek.

BATMAN DA O İLLER ARASINDA

Program çerçevesinde Batman, Adana, Adıyaman, Bitlis, Kayseri, Bayburt, Şırnak, Bartın, Iğdır, Yalova, Osmaniye ve Düzce gibi illerde bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, alternatif enerji kullanan yeni sera, alternatif enerji üretim tesisleri ile tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar için başvurular alınacak.

SON BAŞVURU 1 ARALIK

Yatırım projelerinin tamamlanma tarihi 1 Aralık 2015 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar tamamlanamayan projeler yatırımcıların talebi ve il müdürlüğünün uygun görmesi halinde kendi kaynakları ile 90 günü aşmamak üzere verilecek süre içinde tamamlanacak. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete