GÜNDEM

TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI SONA ERDİ…

TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI SONA ERDİ…

TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI SONA ERDİ…
12-01-2015 18:11
Google News

 “Hayvancılığı daya iyi yerlere taşıyacağız”

Cuma günü GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı kapsamında başlayan “Hasankeyf Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı” sona erdi. Çok sayıda akademisyen ve alanında uzman kişilerin katıldığı çalıştayın ilk gününde konuklar “Ekolojik Proje” ile yeniden hayat bulması beklenen Üçyol Köyüne giderek incelemelerde bulundu.

UZMANLAR KÖYLÜLERLE BİR ARAYA GELDİ

Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, DİKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Eyüp Bulut ve Hasankeyf Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Emel Demirel ile birlikte Üçyol Köyüne gelen konuklar, köylülerle toplantı yaparak bilgi alışverişinde bulundu. Köylülerin yoğun ilgisi ile karşılaşan konuklar, toplantının verimli geçtiğini dile getirdi.

ÇALIŞTAY BATMAN’DA DEVAM ETTİ

Cumartesi günü Batman’da bulunan Real Konak Otel’de devam eden çalıştayda konuşan Vali Azmi Çelik “İşgücü bizde maalesef düşük ve istihdam alanları da yeterli değil. Bu değerli çalışmalarla kırsal kalkınma programının stratejik plan çalışmasının amacına ulaşacağına inanıyorum. Daha önce Sason ve Gercüş’te hayata geçirilen bu projelerin Hasankeyf’te de uygulamaya konulması sevindiricidir. Yerel katılımla kalkınmanın politikası ortaya çıkacak” dedi.

HAYVANCILIĞI DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAĞIZ

Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca ise yaptığı sunumda Hasankeyf’in geçmiş ve mevcut durumunu ele alarak ilçenin tarım ve hayvancılık alanında daha da gelişmesi için genel bilgiler verdi. Yaptıkları çalıştaylarla Hasankeyf’in daha da gelişeceğini aktaran Kaymakam Ayca “Yaptığımız bu çalıştaylarla Hasankeyf’te turizmi, hayvancılığı ve tarımı daha iyi yerlere taşıyabileceğimize inanıyorum. Bu çalıştaylar sonucunda elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda Hasankeyf’i daha da verimli bir duruma getirip ilçede yaşayanlara fayda sağlayacağımızı ümit ediyorum” dedi.

KATILIMCILARA KİTAP ARMAĞAN EDİLDİ

Pazar günü yapılan değerlendirme toplantısı ile çalıştay sona erdi. Çalıştay sonrasında Kaymakam Temel Ayca tarafından katılımcılara Hasankeyf’i tanıtan kitaplar hediye edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete