GÜNDEM

Tarladaki marul, koyunlara yem oldu

Çiftçi, üretttiği marulları maliyetinin altına satmaktansa hayvanlarına yem olarak veriyor.

Tarladaki marul, koyunlara yem oldu
24-01-2023 07:45
23-01-2023 18:23
BATMAN
Google News

Alıcı bulunamaması sebebiyle tarlada kalan marullar, koyunlara yem oldu. Tarlasından kestiği marulları üç öğün koyunlarına yediren Balpınarlı  Çiftçi Nedim Şimşek “10 bin adet marul ektim. Maliyeti yaklaşık 30 kuruş. Gelen müşteri 30 kuruşa bile çıkamadı. Ben de marulları kesip hayvanlarımıza  yediriyorum. Ben üzülüyorum ama koyunlarımın çektiği ziyafete seviniyorum" dedi

ÜRETİCİ DERTLİ

60-70 günde yetişen marulun can simidi olduğu söyleyen çiftçi bugünlerde bir hayli dertli. Pazar ve market tezgahlarında adedi 5-7 liradan satılan marul üreticisine zarar ettirdi.

KOYUNLAR MARULLA BESLENİYOR

Batman 'nın Balpınar Beldesinde çiftçilik yapan 50 yaşındaki Nedim Şimşek , para etmeyen marulun tarlada kaldığını söyledi. Bu yıl 10 bin adet marul ektiğini hatırlatan Şimşek, alıcı bulamayınca ilginç bir yöntem buldu. Tarlasından elleriyle kestiği marulları koyunlarına veren Raşit Başak, içi acısada teselliyi kuzularını marulla beslemekte buluyor. Çarşı-pazarda 5 lira, tarlada 30 kuruşa alan yok Pazar ve marketlerde 5-7 lira arasından satılan marulun tarlada 30 kuruş bile etmediğini belirten Şimşek “Kış günlerinde  masraflarımızı çıkaralım diye ektiğimiz marul büyük üzüntü yaşamamıza sebep oldu. 30 kuruşa mal ettiğim marula alıcı bulamadık. Günde üç kez seralarımıza gelip saatlerce seramızda çalışıyoruz .Marullar oldu ana para etmiyor. Kesip şehre götürüp satsak masrafını çıkarmayacak . Onun için ahırda yetiştirdiğim koyunlara marul yediriyorum. Bu sene sadece 5 bin kök marul sattım. Kalan 5 bin marulun tamamını  koyunlarıma yedireceğim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete