GÜNDEM

TAZİYE EVLERİ UNUTULDU MU?

1 Temmuz itibariyle tam normalleşme sürecine geçilen Türkiye’de halı sahalar, lokantalar, kahvehaneler ve düğün salonları açıldı ancak taziye evleri adeta unutuldu.

TAZİYE EVLERİ UNUTULDU MU?
08-07-2021 08:15
BATMAN
Google News

İki yıldır koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlama ve yasaklar, normalleşme süreciyle 

1 Temmuz’da tam normalleşmeye geçildi, kahvehaneler, çay ocakları, halı sahalar, lokantalar, mağazalar, kuaför ve berberler ve hatta düğün salonları dahi açıldı ancak taziye evleriyle ilgili bir gelişme olmadı. Tam kapanma sürecinde kapısına kilit vurulan taziye evlerinin, normalleşme süreciyle birlikte açılması beklenirken, söz konusu genelgelerde taziye evlerine yer verilmedi.

YASAKLARA RAĞMEN YAPILAN TAZİYELER, DAHA BÜYÜK RİSK

Taziye evleri açılmadığı için evlerin bahçelerinde, damlarında veya sokak aralarında yapılan taziyeler, salgına daha büyük risk oluşturuyor. Taziye evlerinin geniş salonlarında veya bahçelerinde mesafe kuralına göre yapılacak taziyelerin daha kontrollü alacağı öngörülüyor.

EN FAZLA BULAŞ, DÜĞÜNLERDE AMA DÜĞÜNLER SERBEST, TAZİYELER YASAK

Açıklanan verilere göre en fazla bulaş riski düğünlerde olmasına rağmen düğün salonlarının açılması, buna karşın taziye evlerinin kapalı tutulması, kafalarda soru işaretlerine yol açıyor. Düğünlerin serbest olduğu normalleşme sürecinde, taziye evlerinin de açılması isteniyor.birliktelikte kaldırıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete