GÜNDEM

TAZİYE EVLERİNİN SORUMLULUĞU ARTIK BELEDİYEDE

Batman’da bulunan 44 taziye evinin sorumluluğu belediyeye geçti. Taziye evlerinin tüm ihtiyaçlarının da belediye tarafından karşılanacağı açıklandı.

TAZİYE EVLERİNİN SORUMLULUĞU ARTIK BELEDİYEDE
14-06-2020 16:38
Google News

 

44 TAZİYE EVİ, TEK TEK GÖRÜŞÜLDÜ

Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, kentte bulunan 44 taziye evinin sorunlarını masaya yatırdı. Belediye Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, Müftü Turgut Erhan, BATSO Başkanı, mahalle muhtarları ve taziye evi sorumluları katıldı.

TAZİYE EVLERİNİN KONTROLÜ ARTIK BELEDİYEDE

Kentte bulunan 44 taziye evinin sunumu yapıldı. Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceklerini belirten Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Batman’da taziye kültürünün önemli olduğunu, bu nedenle taziye evlerini tek elden kontrol altına alarak bakım, onarım, temizlik, elektrik ve su, çay-şeker masraflarının belediye tarafından karşılanacağını söyledi.

STANDART VE TAMAMEN ÜCRETSİZ HİZMET

Tüm taziye evlerini bir standarda oturtarak, zengin-fakir ayırımı gözetmeksizin örnek bir taziye evi uygulaması yapmayı hedeflediklerini belirten Başkan Vekili Şahin “Vatandaşlarımız taziyesi olunca masrafları nasıl karşılarım endişesine girmeden, tüm iş ve işlemleri belediyemizce karşılanacak. Bundan sonra cenaze sahipleri taziye evleriyle uğraşmayacak. Mezarlıklar Müdürlüğümüze bir cenaze defni için başvurulduğunda, araç tahsisi, mezar kazımı, kefenleme, yıkama, cenaze namazı ve defin işleri nasıl ki ücretsiz yapılıyorsa, bunun devamında taziye evlerindeki hizmeti de biz belediye olarak tamamen ücretsiz verelim. Çay, şeker, elektrik, su ve hatta yemeği biz karşılayalım. Cenazesi olan vatandaşlarımız, hangi taziye evini istiyorsa bize önceden bildirsin, taziye evindeki tüm hazırlığımızı yapalım, cenaze sahipleri sadece taziyeye gelenlerle ilgilensin. Cenazesi olanlar, alışveriş, gider ve masraf ile uğraşmasın. Zengin ve fakirin cenazesi arasında fark olmasın. Hepsini tek elden yapalım. Bu büyük maliyet ama yine de vatandaşa hizmet olsun diye üstlenmeye hazırız. Biz binaları verin demiyoruz. Bu hizmeti talep ederseniz biz yaparız, temizliği, bakım ve onarımı da biz yaparız ” dedi. Toplantıya katılan muhtar ve taziye evi sorumluları, yapılan teklifi onayladı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete