GÜNDEM

TBB BAŞKANI VE 74 BARO’DAN ORTAK AÇIKLAMA

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Metin Feyzioğlu ve 74 Baro Başkanı ile birlikte Batman Barosu Başkanı Av. Abdülhamit Çakan, ortak basın açıklamasına imza attı.

TBB BAŞKANI VE 74 BARO’DAN ORTAK AÇIKLAMA
07-08-2019 19:35
Google News

 

BÜTÜN GAZETECİLERİ İLGİLENDİREN BİR DOSYA
Üç avukat ve Cumhuriyet Gazetesi Yöneticilerinin yargılandığı davaya ilişkin yapılan açıklamada “Ülkemizdeki ifade ve basın özgürlüğü bakımından simgesel bir nitelik taşıyan bu dava, yalnızca yargılananları değil, ülkemizdeki bütün gazete ve gazetecileri ilgilendirmektedir. Bu davada, aynı eylem nedeniyle yargılanmakta olan gazete yöneticilerinden bir kısmı için beş yılı aşmayan cezalara hükmedilmiş ve kanun temyiz yolunu kapalı tuttuğundan, bu kişiler yönünden verilen cezalar istinaf aşamasında kesinleşmişti. Gazete yöneticilerinden altısı soruşturma aşamasında 25 Nisan 2019’da, yeniden Kocaeli F Tipi Kapalı Cezaevine konulmuştu” denildi.
GELİŞME OLUMLU AMA MECLİS TATİLİ BEKLENMEDEN GEREĞİ YAPILMALI
Dosyada olumlu gelişmeler olduğu belirtilen açıklamada “Geçtiğimiz günlerde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 yıldan fazla ceza aldığı için verilen hükmü temyiz ede(bile)n gazete yöneticilerinin başvurusu hakkındaki görüşünü hazırlayarak, ilgili ceza dairesine bildirdi. Başsavcılık tebliğnamede, gazete yöneticileri hakkındaki mahkûmiyet hükmünün bozulması ve beraat kararı verilmesi gerektiğini, bu bozmadan sirayet etkisi nedeniyle halen cezaevinde tutulan gazete yöneticilerinin de yararlanması gerekeceğini belirtmiştir. Ancak, bu yönde herhangi somut bir adım atılmadan Meclis tatile girdi. Bir gün dahi gecikmeden, bu kişiler hakkındaki cezanın infazı durdurulmalıdır. Adli tatilin bitmesi beklenmeksizin, Yargıtay nöbetçi ceza dairesince bir an önce karara bağlanmalıdır” denildi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete