TÜRKİYE VE DÜNYADAN

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 9. Üsküdar Kitap Fuarı açılışına katıldı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Şimdi 2023'ten sonra yeni bir dönemin kapıları sonuna kadar açıldı. Türkiye Yüzyılı adını verdiğimiz Cumhuriyet'in ikinci asrında çok büyük işleri planlamak ve gerçekleştirmek zorundayız." dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 9. Üsküdar Kitap Fuarı açılışına katıldı
18-02-2024 03:30
17-02-2024 22:31
Google News

Kurtulmuş, Üsküdar Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 9. Üsküdar Kitap Fuarı'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.
Üsküdar'ın tarihi kimliğe sahip güzel bir ilçe olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in uzun zamandır yürüttüğü çabaların da İstanbul'un tarihi kimliğine katkılar sunduğunu belirtti.
Kurtulmuş, kitap ve okumanın hayatın en önemli iki temel dinamiğinden birisi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Aslında kitap insanın bilgisini, geçmişten gelen tecrübelerini, bugün hissettiklerini, bilimsel olarak elde ettiklerini aktardığı ve ifadelerinin kalıba dönüşmüş halidir. Ama elimize aldığımız ebatları küçük olan o kitapların bir kısmında bile nice büyük emeklerin, tecrübelerin olduğunu, sadece bir kişinin ya da o kitabı yazan kişilerin değil, aynı zamanda o kişilerin yetişmesine imkan sağlayan bütün o muhitin ve birikimin de kitaptaki cümlelerin içerisine yansıdığını biliyoruz. Esasında bu özelliğiyle baktığımız zaman kitap sadece cümlelerden, sayfalardan ibaret bir birikim değil, aynı zamanda hayatın bizatihi kendisidir."
Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen Üsküdar Kitap Fuarı'nın da önemli bir emek olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "İnşallah uzun yıllar bu kitap fuarının artan bir ilgiyle devam etmesini Cenabıallah nasip eylesin." temennisinde bulundu. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete