SİYASET

TBMM'de Bugünkü Yemin Töreni, Tarihe Geçecek

TBMM'de Bugünkü Yemin Töreni, Tarihe Geçecek

TBMM'de Bugünkü Yemin Töreni, Tarihe Geçecek
07-07-2018 15:25
Google News

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin TBMM, 27. yasama dönemi, 600 milletvekilinin yemin töreniyle bugün resmen başlayacak. 550'den 600'e çıkan vekil sayısı ile birlikte Meclis'teki yemin töreni de tarihin en uzunu olacak. Vekillerin 1 dakikalık ortalama yemin etme süresi ile birlikte en az 600 dakikalık bir oturum gerçekleşecek.

27. YASAMA DÖNEMİ BUGÜN RESMEN BAŞLAYACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 27. yasama dönemi, 600 milletvekilinin yemin töreniyle bugün resmen başlayacak. TBMM Genel Kurulu bugün saat 14.00'te açılacak. Oturumu, CHP Antalya MilletvekiliDeniz Baykal'ın sağlık durumu nedeniyle İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz geçici başkan sıfatıyla yönetecek.

TARİHİN EN UZUN YEMİN TÖRENİ OLACAK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde 550'den 600'e çıkan milletvekili sayısının ardından gerçekleşecek olan yemin töreni de Meclis tarihinin en uzunu olacak. Normal sürede bir vekilin yemin etme süresi ortalama 1 dakika. Bu süre baz alındığında vekillerin yemin süresi toplamda 600 dakikayı bulacak. Genel Kurulu yönetecek olan başkanın vereceği aralar da dikkate alındığında bu süre daha da uzayabilir. Daha önceleri 9 ila 10 saat arasında süren yemin töreni sayının artmasıyla birlikte 10 saatin üzerine çıkarak Meclis tarihine geçecek.

ERDOĞAN, YEMİN TÖRENİ İÇİN MECLİS'TE OLACAK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da yemin töreni için Meclis'te olacağı belirtildi. Erdoğan'ı TBMM'ye gelişinde mazeret bildirdiği için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerine en yaşlı ikinci üye sıfatıyla AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü karşılayacak.

YILMAZ, TBMM GEÇİCİ BAŞKANI OLACAK

Yılmaz, tören öncesinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan görevi devralacak. Başkanlık mührünü de alacak olan Yılmaz, daha sonra TBMM Geçici Başkanı olarak Genel Kurul'u yönetecek. Köylü de Geçici Başkanvekili olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Meclis'e gelişinde törenle karşılayıp uğurlayacak.

AK PARTİ'NİN GRUP BAKANI SEÇİLECEK

Yemin töreninden önce de AK Parti Meclis Grubu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yeni dönemin ilk toplantısını yapacak. Erdoğan'ın konuşma yapacağı toplantının basına kapalı bölümünde ise TBMM Başkan adayı için temayül yoklamasının yanı sıra AK Parti'nin grup başkanı ile başkanvekillikleri seçiminin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete