GÜNDEM

“TCK’NIN 299. MADDESİ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILSIN”

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, “Türk Ceza Kanunu’nun 299’uncu Maddesinin Yürürlükten Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi” hazırladı.

“TCK’NIN 299. MADDESİ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILSIN”
25-02-2015 16:40
Google News

Akat, Kanun Teklifi’nde “Türk Ceza Kanunu (TCK)’nun 299. Maddesi, Cumhurbaşkanı’na hakaret eden kişinin 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını öngörmektedir. Özellikle son birkaç aydır, çeşitli protesto ve gösterilerde demokratik haklarını kullanan yaklaşık 45 kişi hakkında yargısal işlem yapıldığı bilinmektedir. Geçtiğimiz 10 gün içerisinde İzmir, Akhisar, Edirne, Gebze ve başka illerde Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla birbiri ardına gerçekleşen gözaltı ve tutuklamalar, ilgili kanunun temel hak ve özgürlükleri tehdit eden boyutunu yeniden gündeme taşımıştır” ifadelerini kullandı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNDEKİ ENGEL KALDIRILSIN

Hazırladığı Kanun Teklifinin amacına değinen Akat Ata “Bu kanun teklifi ile Türkiye’de de uluslararası sözleşmelerden doğan yükümlülükler ve insan hakları hukukunun getirdiği temel değerler çerçevesinde ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılarak, kişilerin siyasetçilere yönelik eleştiri yapma sınırlarının genişletilmesi amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?