HALKIN SESİ

TED’İN FARKI KLASİK MÜZİKTE DE BELLİ OLDU

Salı akşamı TED Batman Koleji dünyaca bilinen Müzikolog (Piyanist) Prof. Dr. Zemfira Gafarova, TED velilerine unutulmayacak piyano resitali sundu.

TED’İN FARKI KLASİK MÜZİKTE DE BELLİ OLDU
27-01-2017 19:23
Google News

Salon hınca hınç doldu. Velilerin yanı sıra bu önemli konsere veliler dostlarını da davet etmişlerdi. Araya sandalyeler bile yerleştirildi.

Zemfira hoca bir ara kısık sesle bana: “Ne güzel bir an insanların klasik müziğine bu denli alakalı olmaları sevindiricidir” diyor.

***

TED BATMAN ORKESTRASI İLGİ GÖRDÜ

Programa başlamadan salon giriş kısımında TED orkestrası velilere mini bir konser sundu. Öğrencilerin sunumu konuklar ve sanatçı Zemfira hoca tarafında beğeniyle izlendi. Zemfira Gafarova: “ Çocukların bu yaşta azmi ve müziğe olan merakları gelecek için bir umuttur” dedi.

***

Salona loş bir ışık sessizlik hakim idi.  Sanatçı yerini aldı.. İki öğrenci: Rohat Özkan ve Adar Ekinci kısa bir sunumla program başladı.

 -Sanat nedir?

-Düşlerimizle barışık olmaktır

-Sanat nedir?

-O ne dedi bu ne dedi söylemleriyle kendini yok etmekle değil asıl sen ne dedin’in  yanıtını bulmaktır?

-Sanat nedir?

-Bir babanın sahnedeki çocuğunun heyecanını yaşamasıdır.

Salonda alkış…

Ve …

Zemfira hoca salondaki konukları, piyano tuşlarıyla ezgiler diyarına yolculuk ettiriyor. Salondaki konuklar o anda her biri düş yamacında; ruhunda esir ettiği tüm duyguları, salonun atmosferinde bir anlık özgürlüğüne ulaştırıyor.

Her piyano tuşunda yansıyan nota… Bedenin tembelliğinden değil ruhun özüyle buluşup; melodilerle bütünleşmesinden kaynaklı gizemli bir sessizlik hâkimdir. Ruhunun ayini bu olsa gerek, müzik ve derin bir sessizlik…

Konuklar memnun bu tür etkinliklerin devamını istiyor. O an tüm insanlar yaşamda olan olumsuzluklardan bir an arınıp, sadece insan olmanın güzelliğini paylaştılar…

-Teşekkürler…

Zemfira Gafarova

-Teşekkürler…

TED Koleji

***

Zemfira Gafarova kimdir?

Bakü Müzik Akademisi Prof. Dr. Zemfira Gafarova 1942. yılda Azerbaycan'ın Bakü şehrinde doğdu. Müzikoloji Bilimi uzmanı Zemfira Gafarova birçok bilimsel ve pedagoji alanları kapsayan 15 kitap ve300'den fazla makalenin müellifi olarak bilinmektedir. Azerbaycan Besteciler İttifakının Başkan Yardımcısı olan sanatçı aktif toplumsal ve çeşitli kültürel faaliyetleriyle tanınmakta, Azerbaycan devlet TV ve radyo programlarında yorumcu ve araştırmacı kimliğiyle türlü sunumlar yapmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete