EĞİTİM

TED’Lİ ÖĞRENCİLER DRAMA SANAT EVİ’NDEYDİ

TED Batman Koleji öğrencileri, Rehber Drama Sanat Evi’nde uygulamalı eğitim gördü.

TED’Lİ ÖĞRENCİLER DRAMA SANAT EVİ’NDEYDİ
02-06-2016 18:32
Google News

Rehber Drama Sanat Evi’nde I. ve II. kademedeki öğrencilere Karma Sanat ve Gazetecilik dallarında uygulamalı derslerin verildiğini söyleyen Rehber Drama Sanat Evi Koordinatörü Sadık Aksoy, haftada iki gün ücretsiz düzenlenen derslerle ilgili “Misyonumuz topluma düşünen bireyleri yetiştirmektir. Burada sanat ve gazetecilik mesleğine ilişkin ücretsiz dersler vermekteyiz. Her hafta bir okulu kabul eden Eğitim Evi’nde bu hafta TED Koleji öğrencilerini ağırladık. Öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu” dedi.

AMAÇ, PRATİKLERİ GERÇEK HAYATA YANSITMAK

TED Eğitim Kurulu Başkanı Turan Özkan ise “Batman’da buna benzer sanat evlerinin çoğalmasını isteriz. Toplum, sanat ve evrensel bilgiyle gelişir. Öğrencilerimiz öğrendiği bilgileri burada gerçek hayata yansıtabiliyor. Bu sanat evinde tipik bir köy enstitüsü ruhu mevcuttur” dedi.

İPEK BÖCEKÇİLİĞİNİ ÖĞRENDİLER

Öğrenciler, uygulamalı eğitim kapsamında dut yapraklarını elleriyle kıyıp ipek böceklerine serpti. Drama Dersi’nde öğrencilere her hafta farklı bir konunun anlatıldığını söyleyen eğitimciler “İpekböcekçiliği 4 bin 600 yıl önce Çin’de başladı, İtalya ve Fransa’da büyük gelişim gösterdi. İpek, en çok dut ipekböceğinden elde edilir. Bu böceğin dişisi 200–500 yumurta bıraktıktan sonra ölür. Yumurtalardan çıkan minik tırtıllar dut yaprağıyla beslenir. Büyümesi tamamlanınca incecik ipek liften çevresine koza örer. İnsanlar kozaları kaynatır, ipeği elle ya da makinelerle çözerek çile haline getirir. Bu iplikler tezgâhlarda dokunarak kumaş yapılır” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete