SİYASET

“TEFECİLİK SORUNUNDA İHMALLER VAR”

Av. Murat Çiçek, “Tefecilik Önlenemiyor mu?” başlığı ile 24 Eylül 2018 tarihinde gazetemizin manşetine taşıdığımız haberi, sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi.

“TEFECİLİK SORUNUNDA İHMALLER VAR”
28-09-2018 18:30
Google News

 

BANKADAN KREDİ ÇEKEMEYEN, TEFECİDEN YÜKSEK FAİZLİ PARA ALIYOR

24 Eylül tarihli haberimizde, Batman’da bankalardan kredi çekemeyen vatandaşın, tefecilerden faizli para alma yoluna gittiği ve yüksek faizlerle ödemeye mecbur bırakıldığı, borcunu ödeyemeyen vatandaşın ise ruhsal bunalıma girdiği, silahlı kavga ve boşanmaların birçoğunun altında bu nedenin yattığını gündeme taşıdık, denetimlerin sıklaşması ve bankaların kredi desteği vermesini istedik.

İHMALLER VAR

Av. Murat Çiçek, haberimizi, sosyal medya ortamında paylaşırken “Batman Sonsöz Gazetesinde, tefecilerin eline düşen bir vatandaşın intihar girişimi haberini okudum. Gazetenin Yazarı Recep Kavuş da haberden hareketle önemli bir yazı yazdı. Bu sorun kuşkusuz sadece Batman değil. Hemen hemen her yerde yaşanan, herkesin gördüğü ama üstesinden gelmek için hiçbir şey yapmadığı bir sorun. Devlet yetkilileri, sivil toplum, basın ve kanaat önderlerinin ihmalleri var” dedi.

ŞİKÂYETLER PARA ETMİYOR

Yasaların, tefecilikle mücadelede yetersiz olduğunu savunan Av. Çiçek “Emniyet tedbirleri yok denecek kadar az. Kanıtlanması zor olduğu için şikâyetler para etmiyor. Tefecilerin eline düşen vatandaşlar kendilerini kanaat önderlerine attığında genelde tefecilerle vatandaşı uzlaştırma yoluna giderken, dönüp de tefeciye bu haramı, bu pis işi neden yapıyorsun diye sormuyor. Sivil Toplum, özellikle de İslamcı Sivil Toplum, bu konuda daha parmağını kıpırdatmadı. 2 yıl önce Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Üyelerine ısrarla tefecilikle ilgili bir çalıştay yapmalarını önerdim. Kimi üyeler olumlu bakarken, kimileri ise önemsiz bir sorunmuş gibi dikkate almadı. Nedense İslamcı STK’lar da bu konuda duyarsız” dedi.

KAMUOYUNA ÖNERİ SUNDU “SEMPOZYUM YAPALIM”

Sosyal medyada, önerisini sunan Av. Çiçek “Valilik, Emniyet, siyasetçiler, STK’lar, yerel basın, kanaat önderleri ve din alimlerimizin müşterek katılımlarıyla tefecilik ve açtığı sosyal yaralar konulu sempozyum yapalım. Konuyu tartışalım. Sonuç bildirgesi yayınlayalım. Katılım gruplarından her biri, üzerine düşeni yapsın. İnanın sosyal bir tavır almazsak bu sorun toplumumuzu kirletmeye devam edecek. Tefeciler, sözde itibarlı işadamları vs olarak aramızda gezmeye devam edip, birçok evi yıkmaya devam edecektir” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete