GÜNDEM

TEGV’Lİ GÖNÜLLÜLER, GÜNLERİNİ KUTLADI

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Batman Merkez Öğrenim Birimi, Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladı.

TEGV’Lİ GÖNÜLLÜLER, GÜNLERİNİ KUTLADI
09-12-2019 19:17
Google News


Batman Barosu Binası’nda düzenlenen kutlamalarda Ebru Sanatçısı Mehmet Önal, Nazan Çamaş ve Sera Çamaş, Batman’a davet edildi. Batman Merkez Öğrenim Birimi Yöneticisi Dilber Atilla “Dünya Gönüllüler Gününde biz de TEGV olarak bize güç veren, emek veren gönüllülerimize teşekkür etmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Dünya gönüllüler gününü kutladığımız bu anlamlı günde, çocukların hayatına dokunan, fedakarca emek veren değerli gönüllülerimizin ve tüm stk çalışanlarının gönüllüler gününü kutluyoruz” dedi.
DEDEN TORUNA EKİBİ, SÖYLEŞİ YAPTI
Programda Dededen Toruna Ebru Ekibi, TEGV gönüllüleri ve eğitim dostları ile söyleşi yaptı. Etkinlikte gönüllüler, ebru çalışmasına katıldı.
EBRU SERGİSİ, KÖŞE BUCAK GEZİYOR
Ebru Sanatçısı Mehmet Önal ın aynı atölyeyi paylaştığı öğretim görevlisi kızı Nazan Çamaş ve doğduğundan itibaren ebru ile tanışan torunu Sera Çamaş’ın 10 yıldır beraber gerçekleştirdikleri ve çoğunlukla çocuklarla yaptıkları ebru atölyeleri, Türkiyenin dört bir yanında ebru sanatıyla buluşuyor. Çamaş Ailesi, geleneksel ebru sanatını 3 nesil olarak, kendi yorumlarıyla kitlelere ulaştırama çabasında. 
Köylerde korolar kurmaya çalışan Sera Çamaş, ilk koroyu Şanlıurfa Harran’da 7 köyden 42 kız çocuğu ile kurdu. Batman’da da Tegv Batman Merkez Öğrenim Biriminden 20 çocuktan oluşan bir koro kuran Hamaş’ın hedefinde şimdi Mardin ve İzmir’in köyleri var.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete