GÜNDEM

Tehlike çanları çalıyor!

Rakamlara göre, Batman'da kullanılan kredi miktarında her yıl büyük artış gözlendi. 2021 yılının ilk 6 ayında 13 katrilyon kredi kullanılırken, 2022 yılının ilk 6 ayında toplam 20.813.312.000 yani 20 katrilyon kredi kullanıldı.

Tehlike çanları çalıyor!
13-08-2022 16:34
13-08-2022 16:36
Google News

Çekilen kredi miktarındaki artışa göre Batman, yüzde 54'lük artış ile ön sıralarda yer alıyor. 12. sırada yer alan Batman'ın tablosunu yorumlayan uzmanlara göre bu tablo tehlikenin habercisi olabilir. Yorumcuların çoğuna göre, bu tablo takibe düşmemek için Batmanlıların borcu borç kapattığını gösteriyor.

ÇEKİLEN KREDİ MİKTARI DA TAKİBE DÜŞEN BORÇLAR DA ARTTI

Rakamlara göre, çekilen kredi miktarında yüzde 54'lük artış varken, takibe düşen borçlarda da yüzde 20 artış var. Buna göre firmalar ve bireyler, takibe düşmemenin yolunu yine kredi çekmekte bulmuş. Yorumcular, takipteki borç miktarında yakın zamanda büyük artışlar olabileceğini belirtiyor. Buna göre, yaşanan finansal problemlerin Batman’ı derinden etkilemesi an meselesi.

SINIR TİCARETİ ZORLAŞTI

Batman gibi ekonomisi sınır ticaretine dayalı olan illerde hem İran hem Irak sınırında kısıtlamalar arttı. Bulgaristan, Gürcistan gibi sınır ülkelerle sınırsız ve serbest ticaret mümkün iken İran ve Irak sınırında ticaretin kısıtlanması, Batman gibi illerin ekonomisine sert etki yarattı. Bulgaristan, Gürcistan sınır ticaretine tanınan kolaylığın, Irak ve İran sınırında da uygulanması beklenirken, bu sayede bölge esnafı ve bölge halkının büyük bir iflastan kurtulabileceği öngörülüyor. Böylece ülkeye de döviz girişi sağlanabileceği hatırlatılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete