GÜNDEM

Tehlike çanları çalıyor; İnşaatlar duracak, daire fiyatları katlanacak!

Yeterli mukavemette ve kalitede kalker ve bazalt rezervi (dağ malzemesi) bulunmayan Batman’da inşaatta kullanılan agrega ve kum sorunu her geçen gün büyümeye devam ediyor. Batman Çayında yeni kum ocakları açılmazsa inşaat sektörü duracak.

Tehlike çanları çalıyor; İnşaatlar duracak, daire fiyatları katlanacak!
10-08-2023 16:16
10-08-2023 15:51
BATMAN
Google News

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE TEHLİKE ÇANLARI…

Batman inşaat sektörü, ciddi bir sorunla karşı karşıya. Kum ve agrega sorunu çözülmezse inşaatlar duracak, daire fiyatları katlanacak. Başta Tilmis, Tilmerç, Körük ve Gültepe Mahalleleri olmak üzere Batman’da önümüzdeki 10 yıla yetecek kadar imar alanı açıldı, konut inşaatları hızla devam ediyor. İnşaat sektöründe kullanılan ham madde ihtiyacı da arttı. İnşaatların en önemli kalemi olan beton imalatında kullanılan agrega ve kum stoku, Batman Çayı Havzasında yeterli kadar kum ocağı olmadığı için tükenme noktasına geldi. Beton fiyatları Batman Çayı’ndan çıkan kum ve agrega sayesinde diğer illere göre daha az maliyetli olmasına rağmen yeterli sayıda kum ocağı açılmaması halinde hazır beton fiyatları artacak.

BATMAN ÇAYI MEMLEKETİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS!

Dünyanın en kaliteli ve dayanımı yüksek agregaları arasında gösterilen Batman Çayı Havzasında, hem beton hem beton asfaltta kullanılabilen büyük bir kum ve agrega rezervi bulunuyor, İlimizde yeterli dayanıma sahip kalker (dağ malzemesi) ve bazalt rezervi olmadığından, katma değeri yüksek bu dere malzemesi rezervi Batman için tek alternatif olarak görünüyor. Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt gibi çevre illerden kamyonlar, Batman’dan kum almak için sıraya giriyor, mevcut kum ocakları ise yetersiz kalıyor. Yetkililerin, Batman Çayında kum ve agreganın stoklanması ve inşaatlarda kullanılabilmesi için yeni kum ocakları açma ve ocak ruhsatı düzenleme noktasında gerekli gayreti göstermesi bekleniyor. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
İkram sevim
İkram sevim 9 ay önce
Arkadaş ortada böyle bilet yokken sen neden daireler uçacak diye millete gaz veriyorsun bu yazıyı yazanı ben gazeteci olarak görmüyorum gazeteci öyle başlık atmaz
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete