GÜNDEM

Tek bacakla, hayata tutundu…

Batmanlı 16 yaşındaki 11’inci sınıf öğrencisi İkram Öztekin’in hayatı, 5 yıl önce geçirdiği trafik kazasıya değişti. Öztekin, 11 yaşındayken, yolun karşı tarafına geçmeye çalıştığı sırada kamyonun altında kaldı.

Tek bacakla, hayata tutundu…
03-12-2017 21:23
Google News

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Öztekin’in bir bacağı kesildi. Küçük yaşta hayata küsen Öztekin, ailesinin ve arkadaşlarının desteğiyle yeniden hayata tutundu. Eğitim hayatına devam eden Öztekin, basketbola gönül verdi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 2’nci Ligi’nde mücadele eden Batman Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı’nda forma giyen Öztekin, bir taraftan milli takıma girmenin diğer taraftan da diş hekimi olmanın hayalini kuruyor.


“HEDEFİM MİLLİ TAKIMA GİRMEK” 
Ailesinin 3 çocuğundan biri olan Öztekin, “Kaza sonrası bacağım kesildiğinde birkaç yıl dışarı çıkamadım. Utandım.  Değnek kullanmaya başladım. Ailem ve arkadaşlarımın desteğiyle hayata tutundum. Bir gün kırtasiyeye giderken Batman Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nasreddin Kaya ile tanıştım. Beni basketbola yönlendirdi. Tekerlekli sandalye ile baskete başladım. Milli Takım için seçmelere hazırlanıyorum. Hedefim basketbolda iyi bir yere gelmek ve diş hekimi olmak” dedi. (İHA)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete