GÜNDEM

TEK GÖZ ÇADIRDA 10 KİŞİLİK YAŞAM

Yaşanan savaştan ötürü Suriye’den kaçarak Batman’a sığınan mülteciler, zor şartlar altında yaşam mücadelesini sürdürüyor.

TEK GÖZ ÇADIRDA 10 KİŞİLİK YAŞAM
02-06-2019 19:02
Google News

 

Suriye’nin Halep Kenti’nden Batman’a gelen 10 kişilik 3 aile, sığındıkları çadırda yazın sıcağı, kışın soğuğuyla mücadele ediyor. Güneykent Mahallesi 3105 sokak’ta 20 metrekare alana kurdukları tek göz çadıra yerleşen 3 aile, yardım ve bağışlarla geçinmeye çalışıyor. Çadırda kadınlar, erkekler ve çocuklar, bir arada yaşıyor. Kadınlar yatak döşek serdikleri çadırın temizliğini yaparak ve yemek pişirerek ortak yaşama dâhil olurken, erkekler ise gündelik işlerden kazandıkları parayla çadırın yemek masraflarını karşılıyor.

60 YAŞINDAKİ HENAN NİNE DE ÇADIRDA

Savaşta kocasını kaybeden 60 yaşındaki Feri Henen da Batman’ın Güneykent Mahallesi’ndeki tek göz çadırda yaşıyor. Kocası öldükten sonra 5 çocuğuyla birlikte Batman’a yerleşen Henan “Kocam Suriye’de, savaşta öldü. 5 çocuğumla ortada kaldım. Akrabalarımız, Türkiye’ye yerleşmişti. Ben de 2 yıl önce çocuklarımı alıp buraya geldim. Akrabalarımızın çadırına yerleştik. Hepimiz, bir işin ucundan tutuyoruz. Çadırda yaşam zor tabi. Yazın sıcak, kışın soğuk. Herkes tek bir odada uyuyor. Hayırseverlerin yardımlarıyla ayakta kalıyoruz” dedi. (M. Zeki Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete