GÜNDEM

TEK İSTEĞİ, AYNALARLA YENİDEN BARIŞMAK...

Suriyeli 7 yaşındaki Evin, vücudundan savaşın izlerini silebilmek için yardım bekliyor.

TEK İSTEĞİ, AYNALARLA YENİDEN BARIŞMAK...
04-03-2019 18:14
Google News

AYNI PATLAMADA ANNESİNİ KAYBETTİ
Suriye’nin Kamışlo Kenti’nde, evlerine düşen patlamada annesi hayatını kaybederken o yıllarda 4 yaşında olan kızı Evin ise ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan Evin, hayata döndürüldü ama vücudunda ağır yanıklar oluştu. 
 

AYNALARA KÜSTÜ


Burnu ve kulakları eriyen, parmakları kopan, baş, yüz, kol ve bacaklarında derin yanık izleri oluşan ve saçlarını kaybeden Evin, yaşadığı şokun etkisiyle konuşma yeteneğini kaybetti, boğazında meydana gelen yanıklar nedeniyle katı yiyecekler tüketemez hale geldi, sadece sıvı yiyecekle beslenmeye başladı.
 

93 AMELİYAT GEÇİRDİ


Baba Rezan Hacıibrahim, kızı Evin’le birlikte 8 çocuğunu daha alarak Türkiye’ye sığındı. Çocukları ile birlikte Batman’ın Bahçelievler Mahallesi’nde kiralık bir eve yerleşen Baba Rezan Hacıibrahim, Evin’in tedavisi için arayış içerisine girdi. Kızını defalarca Adana, Malatya gibi illere götüren Rezan Hacıibrahim, hayırseverlerin yardımları ile ameliyat parası denkleştirdi. 93 defa ameliyat masasına yatan Evin, vücudundaki yanık izlerinden kurtulamadı. Dünya tarihinde ilk defa yüz nakli gerçekleştiren Akdeniz Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevli Estetik Cerrah Prof. Dr. Ömer Özkan ve Ekibinin yaptığı ameliyat ile Evin’in gırtlağı açıldı, yeniden katı gıdalarla beslenmeye başladı.


TEK İSTEĞİ AYNALARLA YENİDEN BARIŞMAK

Başındaki yanıklar nedeniyle, çok sevdiği saçlarını kaybeden, vücudunun tamamında yanıklar oluşan Evin, aynalara küstü. Kızının durumundan etkilenen Baba Rezan Hacıibrahim, evde ayna bulundurmamaya başladı. Yaşıtları kendisinden korktuğu için okula da devam edemeyen Evin, şimdi 7 yaşında. Evin’in tek isteği, aynalarla yeniden barışmak. Boyalı kalemlerle resimler çizip, kardeşlerinin yardımı ile kendi adını yazmayı öğrenen Evin, vücudundaki yanık izlerinden kurtularak, okula gitmek istiyor. Parklarda çay satarak ailesini geçindiren Baba Rezan Hacı İbrahim de kızının tedavisi için Batman Valisi ve Yardım Kuruluşları ile sağlık camiasının desteğini istiyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete