GÜNDEM

Tek katlı evlere ilgi arttı

Batman'da 14 sene önce Batman'daki besiciler için Kuyubaşı Mahallesinde yapılan ve besiciler gelmediği için vatandaşlara satılan tek katlı evlere rağbet, depremden sonra arttı.

Tek katlı evlere ilgi arttı
28-02-2023 16:07
28-02-2023 16:08
BATMAN
Google News

DEPREMDEN SONRA İŞLER DEĞİŞTİ

Son yıllarda lüks apartman sitelerine ilgi artarken, 10 ili enkaza çeviren depremden sonra işler değişti. Yüksek binaların yıkılma tehlikesine karşı vatandaşları korku sardı. Asrın felaketi olarak değerlendirilen büyük depremlerden sonra Batman’da da tek katlı ve bahçeli evler ilgi görmeye başladı.

“BÜYÜK DEPREMLERDE HAFİF SALLANDI”

Kuyubaşı Mahallesinde yıllar önce besiciler için inşa edilen ancak besicilerin ilgi göstermemesi üzerine vatandaşlara satılan tek katlı köy evlerine rağbet artmaya başladı. Evlerinin güvenli olduğunu belirten Kuyubaşı Sakinleri “Devlet tarafından yapılan tek katlı evlerimiz depremde çok hafif sallandı. Artçı depremleri fark etmiyoruz. Evler yüksek dağlara yapıldı. Temeli ömürlük sağlam. Depremden sonra gelen çok oldu. Kiralık ev tutmak ve satın almak için geliyorlar. Ama kimse evini satmıyor. Depremde 30 insan, evimize sığındı” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete