GÜNDEM

TEK KİŞİLİK “BARIŞ” EYLEMİ

Batman’da zaman zaman savaşların son bulması istemiyle çeşitli eylem ve etkinlikler düzenleyen Ziya Saran isimli vatandaş, kentin işlek caddesinde sergilediği oyuncak panzer ve silahlarla savaşların son bulmasını istedi.

TEK KİŞİLİK “BARIŞ” EYLEMİ
09-06-2016 20:54
Google News

Turgut Özal Bulvarı Öğretmen Evi önünde oturma eylemi yapan Saran, kaldırımda sergilediği oyuncak panzer, silah ve mermilerle dikkatleri savaşlarda ölen çocuklara çekti. Üzerinde

“Ey Ortadoğu duydunuz mu? Biz savaşı Vietnam’da değil Amerika’da kaybettik” “Savaşa Hayır” yazılı dövizlerle farkındalık oluşturmayı amaçlayan Saran “Savaş her anlamda can yakıcı bir eylemdir. Çocukları simgelemek için küçük savaş materyalleri ve oyuncaklar bıraktık. Çünkü çocuklar, oyun alanlarında eğlenip çocukluklarını yaşamaları gerekirken, maalesef savaşlarda hayatlarını kaybediyor. Çocuklar üzerine savaşsız bir dünya kurulsun. Mahatma Ghandi bunun için çok güzel bir söz söylemiş ‘yemin ederim ki dünyanın bütün toprakları bir tek insan kanının akıtmasına değmez’ Bu sözden hareket edersek barış çok da imkânsız değil” dedi. Saran’ın tek kişilik eylemi, yoldan geçen vatandaşlar tarafından merakla izlendi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete