GÜNDEM

TEK TALEPLERİ SU

Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı köylerde yaşanan su kesintileri, vatandaşları isyan noktasına getirdi.

TEK TALEPLERİ SU
02-12-2021 06:17
02-12-2021 06:21
BATMAN
Google News

Köylerin biriken elektrik borçlarından ötürü su pompalarının elektriği kesildi, köyler susuz kaldı. Köye tankerler ile su taşındığını belirten köylüler, yetkililerden yardım bekliyor.

Karpuzlu Köyü Muhtarı Mehmet Özdem "Dedaş köyümüze su sağlayan pompaların elektriğini borç nedeniyle kesmiş durumda. Bir buçuk aydan beri bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Daha önce de kesintiler yaptılar. Bu borç bugünün borcu değildir. Daha önce İl Özel İdaresi tarafından elektrik parası ödeniyordu.  1500 nüfuslu bir köyüz. Köylü bu faturaları ödeyemiyor. Okulumuzda 400 öğrenci eğitim görüyor. Bunların çoğu temizlik ihtiyaçlarını zar zor gideriyor. Hastalık oluşmasından endişe ediyoruz. Yetkililerden bu sorunu çözmelerini istiyoruz” dedi.

YENİÇAĞLAR’DA DA AYNI SORUN VAR

Yeniçağlar Köyü Muhtarı Mehmet Demir ise "Köyümüzde 270 hane ve 1700 nüfus su kesintisinden etkilenmiş durumda. Yetkililer bu borcu silmesini istiyoruz. Evlere saat takabilirler. Bizim köyün yaklaşık olarak 2,5 Milyon ₺ borcu var. Köylüler bu borcu ödeyemeyecek durumda. Tankerler ile köye su getiriyoruz" dedi.

150 NÜFUSLU YENİDOĞAN KÖYÜ SUSUZ

Yenidoğan Köyü Muhtarı İdris Kanaş “Yaz mevsiminden beri suyumuz kesiliyor. Bir ara suyu tekrar verdiler. Köyde 150 nüfus susuz yaşıyor. İnsanlar su olmadığı için köyü terk etmeye başladı. Devletimizin bu soruna el atmasını istiyoruz. Bu sorun böyle çözülebilir. 20 - 25 yıl birikmiş bir faturadan bahsediyoruz. Köylü bu borcu ödeyemecek durumda" dedi.

PARMAKKAPI KÖYLÜLERİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Parmakkapı Köyü Muhtarı Mehmet Cemil Bozyiğit "Köyden 5 ev su kesintisi sebebiyle köyü terk etti. Dedaş yıllarca birikmiş bir borç var deyip köye su sağlayan pompaların elektriğini kesmiştir. Köylü bu borcu ödeyemez. Devlet vatandaşına sahip çıkmalıdır. Bir şirkete halkını teslim etmemelidir. Köylüler su taşımaktan dolayı perişan olmuş durumdalar." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?