GÜNDEM

TEK TALEPLERİ, YENİDEN YARGILANMAK

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi, önceki gün Gülistan Caddesi’nde gerçekleştirdiği kitlesel basın açıklamasından sonra gazetemizi ziyaret ederek, destek istedi.

TEK TALEPLERİ, YENİDEN YARGILANMAK
05-10-2018 21:13
Google News

 

BATMAN’DA 80 KİŞİ, 28 ŞUBAT VE FETÖ MAĞDURU

İnisiyatif Üyeleri, 28 Şubat döneminde yüzlerce insanı cezaevlerine gönderen hâkim ve savcıların birçoğunun, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile ilişkisinin tespit edilerek açığa alındığı veya tutuklandığını belirtti.

“YENİDEN YARGILANMA HAKKI TANINSIN”

28 Şubat mağdurlarının yeniden yargılanmasını isteyen İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Olam “Kara leke olarak anılan 28 Şubat darbesi sonrası yüzlerce Müslüman Kardeşimiz, sadece inancı gerekçesiyle, sahte delillerle, haksız ve hukuksuz yere cezaevlerine kapatıldı, çoğuna müebbet cezalar kesildi, 20 yıldan fazladır cezaevlerinde tutuluyorlar. Yalnızca Batman’da 28 Şubat ve FETÖ mağduru 80 kardeşimiz var. Bu kararı veren hâkim ve savcılar ise şimdi FETÖ’den tutuklu. Belki de aynı koğuştalar. Biz, af ya da lütuf istemiyoruz, bu insanlar yeniden yargılansın. Zaten gerçekler o zaman açığa çıkacak. Dosyalarındaki suçlamaların, ne kadar haksız olduğu, delillerin yetersiz olduğu ortaya çıkacaktır” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete