GÜNDEM

TEK TUŞLA ‘ŞİDDET İHBAR’

Batman Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü (ŞÖNİM) ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Batman Şubesi tarafından Batman Park AVM’de açılan stantları ziyaret etti.

TEK TUŞLA ‘ŞİDDET İHBAR’
26-11-2019 17:31
Google News

 

Kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığı artırmak amacıyla açılan stantları ziyaret eden Vali Şahin, Vali Şahin “Bu stantlarda, İçişleri Bakanlığımızca hayata geçirilen KADES tanıtılıyor. KADES uygulaması şiddete karşı tek dokunuş. Akıllı telefonlara indirilen uygulamalar vasıtasıyla kadınlarımız şiddete maruz kaldıklarında tek tuşla emniyet birimlerine ulaşabiliyor ve tek tuşla beraber konumları düşüyor.  Çok hızlı bir şekilde Emniyet Görevlilerimiz olay yerine intikal ediyor.  Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi de şiddet ve taciz gibi olaylara karşı vatandaşları bilgilendiriyor.  Yasal hakların kadınlarımıza anlatıldığı, her türlü hukuki, psikolojik ve sosyal desteğinin de verildiği bir merkezdir. Kadınlarımız bu vesileyle haklarını öğreniyor. Bu konu sadece devletin yürüteceği bir konu değil, Sivil toplum ayağı da var. Hep birlikte kadına yönelik şiddeti ülkemizin gündeminden çıkaracağız” dedi. 
Stant ziyaretlerine Emniyet Müdürü Köroğlu KıraÇ, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Ümit Çiçek, KADEM Batman Şubesi Temsilcisi Adile Gürbüz ve ŞÖNİM yöneticileri de katıldı. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete