GÜNDEM

TEKEL BİNALARININ İHALESİ 2. KEZ İPTAL EDİLDİ

Eski Tekel İşletmesine ait Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş. ye ait 70 dönümlük alan ve binaların satış ihalesi 2. kez iptal edildi.

TEKEL BİNALARININ İHALESİ 2. KEZ İPTAL EDİLDİ
14-04-2016 12:19
Google News

Tekstil kent olarak bilinen ve içerisinde onlarca firmanın faaliyet gösterdiği binalara tekstil işletmecilerinin oluşturduğu konsorsiyum haricinde 7 firma daha bina ve arsalar için talip oldu. Toplam 8 firmanın katılımı ile Özeleştirme İdaresinde yapılan ihalede açık artırma sonucunda tekstilciler ve diğer talepliler arasında gerginlik yaşandı, tekel binalarının satış işlemi ise gerçekleşmedi. Devletin özelleştirme politikaları doğrultusunda satışa çıkarılan kamu arsası ve binasına tekstilcilerden çok emlakçı ve farklı sektörlerin talipli olması satış fiyatı da öngörülenin iki katına kadar çıkmış oldu.

TEKSTİLCİLER DURUMA TEPKİLİ

Tekel binalarının satışa çıkarılması ve ihalenin diğer sektörlerdeki firmalara da açık olmasına tepki gösteren tekstilciler, Batman’da hızla gelişen tekstil işletmelerinin önün kesilmeye çalıştığını ileri sürdü. Tekel binalarının tahsisi döneminde verilen vaatlerin gerçekleşmediğini belirten tekstilciler “Başta bize bina, ücretsiz arsa,  vergi muafiyeti, teşvik, düşük faizli kredilerin verileceği birçok söz verdiler. Birçoğumuz büyük kentlerdeki faal tesislerimizi Batman’a taşıdık. Bizim gelişimizle birlikte Batman’daki tekstilci sayısı 130’u geçti. Batmanda işsizliğin önlenmesine yönelik emeklerimiz oldu. Ancak içinde bulunduğumuz binalar satılıyor, mağdur ediliyoruz” dedi.

TEKSTİLCİLER MİLLETVEKİLİ HAMİDİ İLE GÖRÜŞECEK

TBMM’ye giderek Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Batman Milletvekili Ataullah Hamidi ile görüşme talebinde bulunan tekstilciler, Bakan ve Milletvekillerinden tekel binalarının kendilerine tahsisi ile ilgili destek isteyecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?