SPOR

Tekirdağlı genç atlet Emirhan Akçakoca'nın başarısı dikkat çekiyor

17 yaşındaki özel sporcu Emirhan Akçakoca, atletizmde elde ettiği başarılarla gündemde. Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda toplam 27 madalya kazanan genç sporcu, hedefini dünya şampiyonluğuna yöneltiyor.

Tekirdağlı genç atlet Emirhan Akçakoca'nın başarısı dikkat çekiyor
06-03-2024 13:09
Google News

Tekirdağ'da 6 yıl önce atletizme başlayan ve hızla kendini geliştirerek ulusal ve uluslararası arenalarda adını duyuran 17 yaşındaki özel sporcu Emirhan Akçakoca, büyük bir başarıya imza atıyor. Geçtiğimiz yıllarda İtalya ve Çekya'da düzenlenen şampiyonalarda toplam 34 madalya kazanan genç atlet, dünya rekorlarını da altüst ediyor.

Akçakoca, geçen yıl İtalya'da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda 100 metre, uzun atlama ve gülle atmadan oluşan triatlonda dünya rekorunu kırarak altın madalyayı boynuna takmıştı.

Ardından Trigames 2021'de kırdığı dünya rekoruyla dikkatleri üzerine çeken genç sporcu, 2022 yılında da Çekya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'ndan 5'i altın olmak üzere toplam 8 madalya ile döndü.

Şimdi gözünü Antalya'da düzenlenecek Trisome Oyunları'na diken Emirhan Akçakoca, haftanın 5 günü yoğun antrenmanlar yaparak hedefini dünya şampiyonluğuna çevirmiş durumda. Kendisini sürekli geliştirmeye çalışan genç atlet, ailesine ve ülkesine gururla altın madalyalar kazanmayı vaat ediyor. Antrenörü Lokman Öksüz de Emirhan'ın hırsı ve azmi sayesinde kısa sürede bu başarılara ulaştıklarını belirtiyor. Öksüz, milli atletin sürekli kürsüde olma hırsıyla çalıştığını ve ülkesini en iyi şekilde temsil etmek için mücadele ettiğini vurguluyor. Emirhan Akçakoca ve antrenörü Öksüz, Türk bayrağını dalgalandırıp İstiklal Marşı'nı okutacakları günü heyecanla bekliyor. İnşallah genç sporcu, ülkesine bir kez daha altın madalyalarla dönerek Türk sporuna büyük bir gurur yaşatacak. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete