TÜRKİYE VE DÜNYADAN

TEKNOFEST'te 10 ödül

Gaziantep Üniversitesi'nin havadan görüntüsü - TEKNOFEST'e katılan öğrencilerin çalışması - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş'ın açıklaması - GAÜN Uçak ve Uzay Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Safa Aslan'ın açıklaması

TEKNOFEST'te 10 ödül
24-09-2023 15:50
24-09-2023 15:51
BATMAN
Google News

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te, üniversite öğrencileri yaşadıkları zorluklara rağmen Ankara'da düzenlenen TEKNOFEST 2023'te toplamda 10 ödül almayı başardı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, AA muhabirine, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden her anlamda etkilendiklerini söyledi.

Depremden kısa süre sonra toparlandıklarını ve TEKNOFEST'e katılacak öğrencileri bir araya getirdiklerini belirten Yumrutaş, öğrencilerin barınmadan atölyeye kadar tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

Yumrutaş, öğrencileri motive etmek için üniversite olarak ciddi emek harcadıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Depremde bizler ve öğrencilerimiz dahil olmak üzere herkes sarsıldı. Gaziantep'i çoğu öğrencimiz terk etti. Kısa sürede bu öğrencilerimizi tekrar davet ederek güvenli binalarda, laboratuvarlarda, atölyelerde onlara yer ayırarak, imkan sağlayarak projelerine odaklanmalarını sağladık. Öğrencilerimizin ne gibi ihtiyaçları varsa bunları tedarik ettik. Öğrencilerimiz de gerçekten çok güzel emek verdiler. Özveriyle çalıştılar, bu projeleri gerçekleştirdiler." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete