EĞİTİM

“TEKNOKENT HAYALDİ, HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle toplantıda bir araya gelerek, fikir alışverişi yaptı. Merkez Kampüs’te düzenlenen toplantıda, uygulanması planlanan projeler hakkında değerlendirmeler yapıldı.

“TEKNOKENT HAYALDİ, HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
25-07-2017 20:24
Google News

 “TEKNOKENT BURADA BİR HAYALDİ”

Batman’ın Teknokent ile teknoloji geliştirme merkezi haline geleceğini belirten Rektör Durmuş “37 dönümlük arazide teknoloji geliştirme bölgesi kuruyoruz. Teknokent, bir hayaldi, gerçeğe dönüştürüyoruz. Çünkü Bakanlıktan gelen heyetler, sanayinin yeterli olmadığını, üniversitenin Teknokent’i destekleyecek kadar güçlü olmadığını, her iki tarafın da biraz noksan olduğunu söylemişti. Ama bu şartları zamanla geliştireceğimizi beyan ettik. Böylelikle Teknokent’i gerçekleştiriyoruz” dedi.

“KADROMUZU ZENGİNLEŞTİRİYORUZ”

Öğretim Üyesi alımı için YÖK nezdinde girişimlerinin olduğunu dile getiren Rektör Durmuş, “Müracaatlarımızda Batman’a gelmek isteyen çok kişi var. 58 tane talep ettik ama bir seferde 40’tan fazla talep edilemiyor. Batman için 40’a yakın kadro, YÖK’ten çıkacak. 15-20'ye yakın araştırma görevlisi ve uzman alacağız. Kadromuzu zenginleştiriyoruz. Batman, cazip ve tercih edilen bir şehir” dedi.

“HEDEFİMİZ 30 BİN ÖĞRENCİ”

4 yıllık görev süreci boyunca öğrenci sayısını 30 bine çıkarmayı da hedeflediğini belirten Rektör Durmuş, “Öğrenci sayısını artıracağız. Bu dönemde alınacak öğrencilerle sayımız 15 bini buluyor. Allah izin verirse bu sayıyı 30 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki 4 yıl içinde bu sayıyı 30 bine çıkartacağız. Rakamsal olarak 30 bini yakalayacağız ama kalitesini de artırmak zorundayız. Ayrıca, velilerimizin üniversiteye daha rahat girmesi ve öğrencilerle vakit geçirebilmeleri için bazı çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.  (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete