EĞİTİM

TEKNOKENT İÇİN İLK KAZMA…

İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) için ilk kazma vuruldu.

TEKNOKENT İÇİN İLK KAZMA…
07-10-2020 18:59
Google News


Yönetim Kurulu Başkanlığını Vali Hulusi Şahin’in üstlendiği Teknokent, Batı Raman Külliyesi yanında 1700 metrekarelik kapalı alanda, sanayici ve iş insanlarının desteğiyle kurulacak. Üniversite-Sanayi İşbirliğinin somut olarak ortaya konulacağı Teknokent’te katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine yönelik Ar-Ge projeleri gerçekleştirecek. Teknokent’in üniversiteyi de daha cazip hale getireceğini belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş “Ar-Ge çalışmalarıyla sanayimizi daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Teknokent kavramının temelinde bilgi, işgücü ve sermaye işbirliğinin sağlanması yatıyor. Bugün başarılı teknoloji bölgeleri altyapısı, sunduğu programlar, destek birimleri ve hizmetleriyle, teknoloji girişimlerinin aktif şekilde desteklendiği, üniversite-sanayi arasındaki etkileşimde aktif rol oynayan önemli merkezler haline gelmiştir” dedi.

HEDEF CAZİBE MERKEZİ OLUŞTURMAK
Batman Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Karakaya ise “Batman Teknokent olarak amacımız Batman ve bölgemizde ar-ge inovasyon ekosisteminin güçlenmesini sağlamak, katma değeri yüksek ürünlerin üretildiği bir cazibe merkezi oluşturmaktır” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?