TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Teknolojide Kadın Derneği, geleceğin liderlerini yetiştiriyor

Kadın uzman sayısını artırarak kadınları teknolojide istihdama ve üretime kazandırmayı amaçlayan Teknolojide Kadın Derneği, "Birlikte Güçlüyüz" söylemiyle kurumsal üyelerinin de aralarında bulunduğu Türkiye’nin önde gelen 69 markasını "Teknolojinin Lider 100leri" projesi ile tek bir çatı altında topladı.

Teknolojide Kadın Derneği, geleceğin liderlerini yetiştiriyor
22-01-2024 18:04
22-01-2024 18:06
Google News

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech), Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’nin teknoloji alanındaki geleceğini şekillendirecek bir projeye imza attı. Türkiye’nin önde gelen 69 destekçi markasının yer aldığı projenin basın tanıtımı, The Ritz-Carlton İstanbul'da gerçekleşti. Dernek, "Teknolojinin Lider 100leri" isimli proje ile teknolojide 100 kadın ve 25 erkek lider yetiştirmek için katılımcılara kapsamlı ve tamamen ücretsiz bir eğitim programı sunacak.

Türkiye’nin teknoloji alanında en yetenekli gençlerini seçerek onlara teknik ve sosyal beceriler kazandırmayı hedefleyen programa katılmak için öğrenciler analitik beceri, yazılım ve İngilizce alanında bir dizi sınava girecek ve mülakatlara katılacak. Seçilen öğrenciler Veri Analitiği, Python ile Veri Bilimi, Python ile Yapay Zeka, Robotik Süreç Otomasyonu, Süreç Analisti ve Siber Güvenlik alanlarda uzmanlaşırken bir yandan da IQ, EQ ve CQ alanında sosyal beceri eğitimleri ve onları destekleyen kurumlardan mentorluk desteği alacak. Program sonunda öğrenciler akıllı dijital sertifikalarını alarak, kendilerini destekleyen kurumlarla iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacak.

- Türkiye'nin bu (teknoloji) açığını karşılamak için koşturuyoruz"

Tanıtımın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, Türkiye'nin ve dünyanın uzman, teknolojide üretken ve yaratan insan kaynağının az olduğunu tespit ettiğini belirterek, bu kaynağın güçlenmesi için kurumlarla bu durumu paylaştığını söyledi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete