EKONOMİ

TEKSİAD, TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Yönetim Kurulu Toplantısında tekstil sektörünün sorunları ele alındı. Sektörün ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu ve önlem alınmaması durumunda işletmelerin kapanma riski ile karşı karşıya olduğu vurgulandı.

TEKSİAD, TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ
08-12-2020 16:28
Google News

 

SEKTÖR BÜYÜK BİR SIKINTI İÇİNDE
Aylık toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öztürk “Dövizin dengesiz yükselişi, müşterilerin siparişlerini iptal etmesi, var olan siparişlerin de fırsatçılık yapılarak düşük fiyatlardan alınması nedeniyle sektörümüz ciddi bir sıkıntıya düştü. Çoğu firma kredi taksitlerini ödeyemiyor. Üretim ve imalat yapan firmalar makine taksitlerini, elektrik ve doğalgaz faturalarını, kira ödemeleri gibi giderlerini karşılayamıyor. Birçok firma, işine ara vermek zorunda kaldı. Şehrimizin yarısına iş kapısı olan sektöre hiç bir şart aranmadan kapasite ve istihdamı baz alınarak bir limit açılmalı, can simidi olabilecek ertelenebilir faizsiz kredi veya hibe desteği sağlanmalıdır. Kredi taksitleri, şirketlerin siciline işlenmeden faizsiz ertelenmelidir. Aksi takdirde sürecin sonunda çoğu işletme, kapanmayla riskiyle karşılaşacaktır. Önlemler alınmazsa ilimizde işsizlik daha da artacaktır. Sanayi odası, siyasiler ve yetkililer, bu sürecin takipçisi olmalıdır” dedi.

ACİLEN SOMUT ÖNLEMLER ALINMALI
Kısa çalışma ödeneği almayıp devlete yük olmadan üretimlerine devam eden işletmelere sahip çıkılmasını isteyen Öztürk “Bankaların kredi borçlarını ertelemelidir. Sadece iyi gün dostu olmadıklarını göstermeliler. Faizsiz ertelenebilir kredi desteği sağlanmalıdır. Elektrik, doğalgaz vb. giderleri ertelenmelidir. Vergi ve SSK ödemeleri ertelenmelidir. Son olarak tüm işverenlerimizin, işletmelerinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına hassasiyetle uyması temennimizdir” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete