GÜNDEM

TEKSTİL İŞÇİSİ KADIN, KENDİ ATÖLYESİNİ KURDU

Tekstil atölyelerinde işçi olarak çalışırken tıp fakültesini kazanan kızının desteğiyle kendi atölyesini kuran kadın girişimci, 5 çalışanıyla medikal forma siparişlerini karşılıyor.

TEKSTİL İŞÇİSİ KADIN, KENDİ ATÖLYESİNİ KURDU
18-12-2021 15:10
18-12-2021 15:05
BATMAN
Google News

ÇOCUKLARI OKUTMAK İÇİN GİRDİĞİ İŞTE, İŞVEREN OLDU

Batman’dan 1998 yılında çalışmak için İstanbul’a giden Cevriye Muratoğlu (43), evlendikten sonra 2009 yılında Aydın’a yerleşti. Tekstil atölyelerinde çalışan Muratoğlu’nun iki kızından biri İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, diğeri de Adnan Menderes Üniversitesi’nde hemşirelik bölümünü kazandı. Çocuklarına eğitimlerinde destek olmak için çalışmaya devam eden Muratoğlu, tıp fakültesini kazanan kızının cesaretlendirmesi ve devletten aldığı destekle kendi atölyesini kurdu. Salgın sürecinde artan medikal forma talebine yanıt vermek üzere yıllardır edindiği bilgi ve deneyimi kendi iş yerinde uygulayan Muratoğlu, kendisi gibi 5 kadına da istihdam sağladı.

80 BİN LİRALIK DESTEKLE KENDİ İŞİNİ KURDU

Kızının Latince’de ‘hayat’ anlamına gelen Vita markasıyla tescillediği önlük ve formaları medikal malzeme bayilerine satan ve internet üzerinden pazarlayan Muratoğlu, işveren olmanın mutluluğunu yaşıyor. KOSGEB’in 80 bin liralık desteğini alarak atölye kuran Muratoğlu “Ürünlerimi alanlar bir kez daha almak için geliyor. Bir yıl içinde bu kadar fazla talep, beni bile şaşırtıyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?