GÜNDEM

TEKSTİLCİLERDEN MESAJ VAR:

Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öztürk, corona virüs salgını nedeniyle tekstil sektörünün durma noktasına geldiğini belirterek, bu zorlu süreçte firmalara elektrik ve doğalgaz faturası kesilmemesini istedi.

TEKSTİLCİLERDEN MESAJ VAR:
28-03-2020 16:40
Google News

 

Öztürk “Kısa çalışma ödeneği, tüm tekstil çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletilmelidir. Başvuru şartları yeniden revize edilmeli. İşverenlerin tüm vergi ve SSK borçları dondurulmalı. İşverenlere faizsiz, ertelenebilir kredi desteği sunulmalı. Bu zorlu süreçte bile DEDAŞ bazı üretici firmaların elektriğini kesiyor. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmeli. İşverenlerin elektrik, doğalgaz ödemeleri ertelenmeli. Firmaların kira ödemeleri ertelenmeli veya üretime ara veren kiracı işverenlerden kira alınmamalı” dedi.

TEKSTİL FİRMALARINI DEZENFEKTE KONUSUNDA UYARIYORUZ

Dernek Başkanı Öztürk, tekstil firmalarını da salgına karşı uyararak “Üretim firmalarının, virüse karşı dezenfekte edilmesi önemlidir. Bu konuda alınacak önlemlerin takipçisiyiz. Üye işyerlerimize 14 hijyen kuralını anlattık, bilgilendirici afişleri firmalara astık.  Tulum ve maske gibi koruyucu ekipman malzemelerini üretmeye talibiz. Tekstil kapasitemiz bu ihtiyacı karşılayabilecek güçtedir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete