GÜNDEM

TEKSTİLDE BÜYÜK ATAK YOLDA

Devletin yatırımcıya sunduğu destek sayesinde tekstilde yükseliş kaydeden Batman'da Tekstil Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacak.

TEKSTİLDE BÜYÜK ATAK YOLDA
16-10-2019 19:17
Google News

 

Mahalle aralarında son dönemde açılan ve yaklaşık 20 bin kişinin istihdam edildiği tekstil atölyelerinin uygun koşullarda üretim yapması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonucu Batı Raman Bölgesinde 3 bin dönüm alan üzerinde Batman Tekstil OSB kurulması kararlaştırıldı. Gelecek yıl kurulması planlanan Batman Tekstil OSB'nin faaliyete geçmesiyle 20 bin kişinin istihdam edildiği bu sektörde 20 bin kişiye daha iş imkânı sağlanması hedefleniyor.
200'Ü AŞKIN İŞLETME FAALİYETTE
OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hıfzullah Özoğul “OSB'de tekstil üretimi yapan 28 firma var. Teşvikler sayesinde tekstil yatırımcısı bölgeye akın ediyor. OSB'de yatırım için çok sayıda firma, arsa sitiyor. Bunlardan 21'i tekstil sektöründe faaliyet gösteriyor. Batman özellikle 1990'lı yıllarda batı illerine göç veriyordu. Şimdi buradan gidenler tekrar Batmana dönmeye başladı. Batman'da üretilen tekstil ürünleri İngiltere, Fransa ve İtalya'nın da arasında yer aldığı çok sayıda ülkeye ihraç ediliyor. Valimiz öncülüğünde Batman Tekstil OSB'yi kurma kararı aldık. 3 bin dönüm alanda kurulacak OSB'de firmalar daha uygun şartlarda üretim yapacak. Tekstil OSB'deki firmalar yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayacak” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete