GÜNDEM

“Tekstilde rekor kırıldı”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, tekstil ve ham maddeleri sektörünün 15 milyar dolarlık yılsonu ihracat hedefine emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

“Tekstilde rekor kırıldı”
23-11-2022 12:07
23-11-2022 12:09
Google News

Zirveye, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, MÜSİAD Tekstil Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkanı Fatih Canpolat, Batman Sanayi ve Ticaret Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Tekstil, Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Halil Yaşar, MÜSİAD Batman İl Başkanı Aladdin İraz, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür ve iş insanları katıldı. Batman'da MÜSİAD tarafından düzenlenen 2022 Batman Tekstil Zirvesi’ne katılan Asmalı, Türkiye'nin dünyanın en büyük 5. tekstil üreticisi ve ihracatçısı konumuna yükseldiğini, hedeflerinin ilk 3'e girmek olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin ekonomik büyümesine, istihdam ve ihracatının artmasına yön veren tekstil sektörünün, sürekli artan yatırımlarıyla Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu ifade eden Asmalı, "2 milyon kişiye iş imkanı sağlayan tekstil ve hazır giyim sektörleri, pandemiye rağmen 2021 yılında 30 milyar doların üzerinde ihracata imza attı. Tekstil ve ham maddeleri sektörü ihracatı ise 16,2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti" dedi.

"2021'DE TEKSTİL İHRACATINDA REKOR KIRILDI"

2021'de Avrupa, Amerika, Asya, Afrika kıtaları ve Türk Cumhuriyetlerine yönelik tekstil ihracatında Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı diyen Asmalı, 96 ülke ve bölgeye tüm zamanların en yüksek tekstil ihracatının gerçekleştirildiğini ifade ederken “2022'nin ocak-ekim döneminde 8,7 milyar dolarlık ihracat yapan tekstil ve ham maddeleri sektörü, 15 milyar dolarlık yıl sonu hedefine emin adımlarla ilerlemektedir" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete