GÜNDEM

TELEFONLA KONUŞMAK İÇİN DAĞLARA ÇIKIYORLAR

Gercüş’e bağlı Yamanlar Köyü’nde GSM operatörlerinden belirli noktalardan sinyal alabilen vatandaşlar, şebekeye ulaşabilmek için çareyi yüksek tepelere ve ağaçlara çıkmakta buluyor.

TELEFONLA KONUŞMAK İÇİN DAĞLARA ÇIKIYORLAR
12-07-2015 21:34
Google News

İlçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan 30 haneli Yamanlar Köyü sakinleri, cep telefonu ile iletişim kurmakta zorluk çekiyor. Köyün bulunduğu noktada cep telefonlarından sinyal alamayan köylüler, sevdikleri ve akrabalarıyla konuşabilmek için köyden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki tepelere ve ağaçlara çıkmak zorunda kalıyor.

Yıllardır bu sorunu yaşadıklarını belirten köy sakinlerinden Seyfettin Kavak “Zaman zaman saatlerce şebekenin gelmesini bekliyoruz. Biz yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Çok acil bir durum olduğunda dağlara ve ağaçlara çıkmak zorunda kalıyoruz. Şebeke geldiğinde bile konuştuğumuzda sürekli telefon kesiliyor. Çözüm bekliyoruz” dedi.

5 BİN ABONE, BU SORUNU YAŞIYOR

Çevre köylerde de aynı sorunun yaşandığını belirten Kavak “Çevredeki bütün köyler bu sorunu yaşıyor. Hepsi de bizim gibi dağlara, ağaçlara çıkıp telefon görüşmesi yapıyor. Bir hastamız ya da önemli bir durum olduğunda dağlara kaçıyoruz. Başka çaremiz yok. Bu sorunun giderilmesi için yetkililerden destek bekliyoruz. 5 binden fazla köylü, bu sorunu yaşıyor” dedi.

GENÇLER, KÖYDE DURMAK İSTEMİYOR

Günümüzün, internet çağı olduğunu ve gençlerin interneti kullanmak istediğini belirten Kavak “Telefonlar çekmediği için gençler, köyde durmak istemiyor. Çünkü burada telefon çekmediği için internet de yok. Defalarca müşteri hizmetlerini arıyoruz ancak çözüm noktasında bir çalışma yapılmıyor. Sesimizi duymalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.(Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete