GÜNDEM

TEMEL'İN DAVASI 5 ŞUBAT’A ERTELENDİ

TEMEL'İN DAVASI 5 ŞUBAT’A ERTELENDİ

TEMEL'İN DAVASI 5 ŞUBAT’A ERTELENDİ
04-11-2014 20:28
Google News

2 Kasım 2013 tarihinde Yavuz Selim Mahallesinde Hüda Par ile BDP’liler arasında çıktığı iddia edilen kavgada silahla vurulan Özcan Temel'in yaşamını yitirmesine ilişkin açılan davanın 5. duruşması görüldü.

İddialara göre 2 Kasım’da Yavuz Selim Mahallesi’nde bildiri dağıtan BDP’liler ile Hüda Par’lılar arasında kavga çıkmış, çıkan kavgada Özcan Temel, Hüda Par üyesi olduğu iddia edilen bir kişi tarafından silahla vurularak yaşamını yitirmişti. Özcan Temel’in yaşamını yitirmesine ilişkin açılan davanın 5. duruşması, Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti duruşmayı “Gizli dinletilmesine karar verilen tanığın ile diğer tanıkların hazır edilmemiş olması ve dosyadaki sair eksiklerin

olması” gerekçesiyle 5 Şubat 2015 tarihine erteledi. (Fikret Keskin)

EZİDİ’LER KORUMA ALTINA ALINSIN!...

Tabipler Odası toplantı salonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, IŞİD’in saldırıları karşısında Şengal'den göç ederek bölge illerine ve Batman'a yerleşen Ezidi’lerin koruma altına alınmasını istedi.

EZİDİ’LER BİRÇOK HAKTAN MAHRUM EDİLİYOR

Toplantıya Tabipler Odası, SES şubesi, İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır, Mazlum Der Şube Başkanı Hasan Argünağa, Baro Başkanı Ahmet Sevim ve Eczacılar Odası Başkanı Emin Beyaz katıldı. Toplantıda açıklama yapan Tabipler Odası Başkanı Zülfikar Cebe, 22 Ekim günü Bakanlar Kurulu kararıyla uygulamaya konulan "geçici koruma yönetmeliğine” dikkat çekti. Cebe “hükümet, ısrarla Ezidi insanlarını bu yönetmelik ile getirilen haklardan mahrum bırakmaktadır. Ezidi insanlarımızın başta ene temel yaşam hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımı engellenmektedir” dedi.

EZİDİ’LER DE YÖNETMELİK KAPSAMINA ALINSIN

Tüm ülkede bulunan barınma merkezlerinin sivil denetimlere açılmasını ve işlemlerin şeffaf yürütülmesini isteyen Cebe, Ezidi’lere uygulanan ayrımcılığa son verilerek onların da “Geçici Koruma Yönetmeliği” kapsamına alınmasını talep etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?