GÜNDEM

TEMİZ BATMAN İÇİN ÇÖP TOPLADILAR…

Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Hatice Türkan’ın bireysel çöp toplama hareketine, destekler geliyor.

TEMİZ BATMAN İÇİN ÇÖP TOPLADILAR…
23-07-2018 21:57
Google News


TÜRKAN, HAREKETİ TREN RAYLARINDA BAŞLATTI

Gazeteci Türkan, vatandaşın, çöp ve atıklarını çevreye atmasının önüne geçmek ve bu alanda farkındalık oluşturmak için, gazete ofisinin önünde geçen tren raylarında eldiven ve çöp poşeti ile temizlik yaptı, yol kenarlarındaki çöp ve atıkları topladı. Türkan, sosyal medya hesabından yaptığı çağrı ile sağduyulu vatandaşları bu harekete davet etti.

İLK DESTEK, MERCİMEKÇİ’DEN

Türkan’ın çağrısına, Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Batman Şube Başkanı Veysi Mercimekçi’den yanıt geldi. Mercimekçi, Müftülük binası çevresinde çöp ve atıkları toplayarak, vatandaşa “çöplerinizi yere atmayın” mesajı verdi.

EN ANLAMLI DESTEK, MİNİKLERDEN

Gültepe Mahallesi Kadın Spor Kompleksi arkasında bulunan Gülşen Kreş de bireysel çöp toplama hareketine katıldı. Kreş Kurucu Müdürü Gülistan Balık’ın nezaretinde sokağa çıkan minik öğrenciler, elerine eldiven ve çöp torbaları alarak, çöp ve atıkları topladı. Minikler, yere çöp atılmaması konusunda büyüklerine anlamlı mesajlar verdi.

BİRLİK BAŞKANI DURMAZ DA HAREKETE KATILDI

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Nimetullah Durmaz, Türkan’ın çağrısı üzerine tren raylarına çıkarak çöp topladı. Başkan Durmaz, birlik ofisinin bulunduğu güzergâhta çöp ve atıkları toplarken “Belediye zaten temizlik çalışması yapıyor. Burada amaç, vatandaşın yere çöp atmasının önüne geçmek. Vatandaşa, Batmanlılık bilincini aşılamak” dedi. Sizler de bireysel çöp toplama hareketine katılarak, fotoğraf ve videolarınızı bize ulaştırabilirsiniz (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete