GÜNDEM

TEMİZ, DİKKATLERİ ALKOL YASASINA ÇEKTİ

Yeşilay il temsilcisi Şehmus Temiz, alkolle ilgili reklâmları engelleyecek olan yasanın bu geceden itibaren geçerli olacağını hatırlatarak konuyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

TEMİZ, DİKKATLERİ ALKOL YASASINA ÇEKTİ
11-06-2014 23:14
Google News

Temiz açıklamasında “Gençlerin alkole teşvik edilmesini engelleyecek yasa, 12 Haziranda yürürlüğe giriyor. Yasayla televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek. Bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamayacak. İşyerlerinin içinde veya dışında reklâm ve tanıtım içeren her türlü tabela kaldırılacak” dedi.

KURALLARA UYMAYANA 200 BİN TL CEZA…

Türkiye'de üretilen veya ithal edilen alkollü içkilerin ambalajları üzerine, alkol ürünlerinin zararlarını belirten Türkçe uyarı yazıları veya mesajlar konulacağını belirten Temiz “Bu hükümlere uymayanlara 5 bin Tl'den 200 bin Tl’ye kadar ağır cezalar öngörülüyor. Esnaflarımızın zor durumlarda kalmaması için mekânlarının içi ve dışındaki görsel malzemelere düzen getirmeleri gerekmektedir. İlgili kurumların da gençliğimizin sağlıklı gelişimi için yasağın uygulamasına özen göstermeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?