TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Temmuz ayında rekor kırıldı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) New York'ta bulunan Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü (GISS) bilim insanları, 2023 Temmuz ayında küresel sıcaklık rekorunun kırıldığını açıkladı.

Temmuz ayında rekor kırıldı
16-08-2023 10:43
16-08-2023 10:44
BATMAN
Google News

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Dünyanın ortalama sıcaklıklarının sürekli olarak arttığı bilinen bir gerçek. Bilim insanları, özellikle kutup noktalarındaki hızlı ısı artışı nedeniyle oldukça endişeli. Dünyanın ısınmasının insan da dahil pek çok tür açısından yarattığı tehditlerin yanı sıra gelecekte tüm dünya tehdit altında kalabilir.

NASA AÇIKLADI

NASA, temmuz ayında dünyanın en yüksek sıcaklık değerine ulaştığını bildirdi. NASA'dan yapılan açıklamada, Temmuz 2023'ün, NASA kayıtlarındaki tüm temmuz aylarından 0,24 derece ve 1951-1980'deki temmuz ayı sıcaklık ortalamasından 1,18 derece daha yüksek olduğu belirtildi.

"TEMMUZ AYI REKOR KIRDI"

NASA tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: NASA verileri, dünya çapında milyarlarca insanın tam anlamıyla hissettiği şeyi doğruluyor, Temmuz 2023'teki sıcaklıklar, temmuz ayını rekor düzeydeki en sıcak ay yaptı.

1880'DEN BERİ EN SICAK AY OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

Açıklamada görüşlerine yer verilen GISS Direktörü Gavin Schmidt de "Bu temmuz, sadece önceki temmuzlardan daha sıcak değildi, aynı zamanda 1880'e kadar uzanan kayıtlarımızdaki en sıcak aydı." bilgisini verdi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete