GÜNDEM

“TEMMUZ SONUNA KADAR 41 YERDE TEŞKİLATLANACAĞIZ”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Gazeteci Ferit Aslan ile yaptığı söyleşide, seçim yasası ve barajı konusunda yürütülen tartışmalara dikkat çekti.

“TEMMUZ SONUNA KADAR 41 YERDE TEŞKİLATLANACAĞIZ”
14-06-2020 16:34
Google News

 

DEVA’YA 100 BİN BAŞVURU VAR

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, sistem nedeniyle parlamentonun işlevsiz hale getirildiğini belirtirken, seçim yasası ve barajı hakkında ise “DEVA’nın kurulması ile iktidar partisinin yüreğine bir korku düştü. DEVA daha kundakta iken boğulmaya çalışıldı. Bugün itibarıyla 100 bin kişi sosyal medya hesaplarımızdan parti yönetimlerinde görev almak için başvuru yaptı. Büyük çoğunluğu ilk kez siyasete girmek isteyen kişilerden oluşuyor” dedi.

PARTİ KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİL

Ekmen, geçmişte devamı olduğu parti kapatılan ve kendisine de kapatılma davası açılan AKP’nin bugün HDP’yi kapatmaya çalıştığını belirterek “HDP’yi kapatmak çözüm değildir. HDP’yi siyasette işlevsiz hale getirmek istiyorsan Kürt sorununu çözeceksin. Aynı şekilde PKK’nın silahsızlandırılması da yine Kürt sorununun çözümüne bağlıdır” dedi.

KOMİSYONLARIMIZ İL İL GEZİYOR.

Ekmen, DEVA yönetici ve komisyonlarının halen Türkiye’nin her yerinde çalışmalar yürüttüklerini belirterek “Temmuz sonuna kadar 41 yerde teşkilatlanmayı bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete