GÜNDEM

TENCERE-TAVALI EYLEMDE 3. GÜN

Bölgede yürütülen operasyonlar ve 70 güne varan sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla Batman’da başlatılan gürültü eylemi 3. günde de devam etti.

TENCERE-TAVALI EYLEMDE 3. GÜN
07-02-2016 19:46
Google News

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır’ın Sur ilçelerinde 70 güne vatan sokağa çıkma yasakları ve bölgede yürütülen operasyonlar, gürültü eylemiyle protesto ediliyor. HDP’nin çağrısı üzerine başlatılan gürültü eylemine Batman’da da tencere ve tavalarla destek veriliyor. Her akşam saat 19.00’da gerçekleşen eylem kapsamında kadınlar evlerinin balkon ve pencerelerine çıkarak tencere ve tavalarla gürültü çıkarırken, erkekler ise araç kornaları ile eyleme destek veriyor.

SİLAH SESLERİ KORKUTUYOR

Her akşam saat 19.00’da gerçekleşen eylem sırasında zaman zaman kentin bazı mahallelerinden silah sesleri yükseliyor. Gürültü eylemine silahla destek veren kişiler, vatandaşların ise tepkisine yol açıyor. Vatandaşlar, gürültü eyleminin tencerelerle ve kornalarla yürütülmesinin anlamlı olduğunu belirterek eylemde silah kullanılmaması gerektiği konusunda duyarlılık çağrısı yapıyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete