GÜNDEM

“Tercih değil, zaruret…”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, merkez mahalle muhtarlarını ağırlayarak, kentte yapımı tamamlanan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

“Tercih değil, zaruret…”
05-01-2023 05:14
04-01-2023 16:15
BATMAN
Google News

Batman merkez ve ilçelerine bağlı 289 köyden 191’ini gezen Vali Canalp, Belediye Konferans Salonu’nda muhtarlarla bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, katılımcılara sunum yaptı. Ücretsiz ekmek dağıtımı ve ücretsiz taziye evi hizmetleri ile Batman'ın örnek il teşkil ettiğini ifade eden Vali Canalp “Batman için çabalamak, mücadele etmek hepimizin görevidir” dedi.

TERCİH DEĞİL, ZARURET…

Batman’da yapılması planlanan tekstil kent, lojistik alanı ve yeni istihdam alanlarının oluşturulmasıyla ile ilgili konuşan Vali Canalp “Üretim alanları oluşturmak, Batman için bir tercih değil bir zarurettir. İşsizliğin olduğu bir memlekette bizim hedefimiz istihdama katkı sağlayacak bu üretim alanlarını hayata geçirip Batman’daki bu sorunu kısa süreli değil ilelebet ortadan kaldırmaktı. Bizim yapacağımız hiçbir tesis Batman Çayı’nı kirletmeyecek. Havaya, suya, toprağa herhangi bir atık bırakacak hiçbir sektöre izin vermeyeceğiz. Batman Çayı kenarı, tarım arazisi ya da mera değil. Buraların tarım arazisi olduğunu ve tarım arazisine OSB yapılacağı iddiaları doğru değildir. 65 bin kişiye istihdam sağlayacak böyle önemli bir işe insanlar niye karşı çıkar? Muhtarımızın da belediye başkan yardımcılarının da buradaki her kamu görevlisinin de temel önceliği, halkın refahını sağlamaktır. Benim görev sürem bu çalışmaların sonucunu görmeye yetmeyebilir ama yapacağımız OSB’lerin bir kısmını bizzat görürüm. Eğer biz bu projeyi başaramazsak yarın çocuklarımız işsizler ordusuna katılmaya devam eder” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete