GÜNDEM

Terzilik mesleği yok oluyor

Batmanda 40 yıldan bu yana terzilik yapan Mehmet Ata Dağ eskisi gibi terzi çırağı yetişmediğini ve yeni nesilde hiç terzi olmadığını belirtti.

Terzilik mesleği yok oluyor
23-07-2023 14:16
23-07-2023 14:17
BATMAN
Google News

Dağ, gençlerin terzilik mesleğine yönlendirilmesi gerektiğini, aksi halde gelecekte terzilik mesleğinin olacağının altını çizdi.

MESLEKLER TEK TEK YOK OLUYOR

Sanayi ve teknolojinin hayatın her alanına girdiği günümüzde, el emeği ile yapılan birçok meslek kaybolmaya yüz tutuyor. El emeği ile yapılan terzilik mesleği de kaybolmaya yüz tutan meslek dalları arasında yer alıyor. Terziler günümüzde sökme, dikme ve tamirat işleri dışında iş yapamaz duruma geldi. Vatandaşlar geçmişteki gibi özel dikim kıyafetler diktirmek yerine artık hazır giyim ürünlerini tercih ediyor.  Gazetemize konuşan Terzi Mehmet Ata Dağ “Liseden sonra zaten çocuk çırak olmuyor. Yani eskisi gibi terzi yetişmiyor. Eskiden çocuklar küçükken terziye çırak olarak veriliyordu. Çocuk küçüklükte mesleğe başlamış oluyordu, öğreniyordu. Şimdi ise liseden sonra mesleği öğrenmesi zor. Ondan dolayı terzilerimiz azaldı. Gençlerde hiç terzi nesil yok. Eski nesil giderse işimiz zor" dedi. (Ubeydullah Baş)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete