GÜNDEM

TGK “İNTİHAR OLAYLARI SON BULSUN”

TGK “İNTİHAR OLAYLARI SON BULSUN”

TGK “İNTİHAR OLAYLARI SON BULSUN”
06-02-2015 19:52
Google News

Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Genel Başkanı Mekan Görük, son zamanlarda artış gösteren intihar vakalarına karşı basın açıklaması yaptı.

Bursa’da ikamet eden Sasonlu İhsan Ö.(35)’nün evin tavanına astığı iple hayatına son vermesinin ardından, bir intihar haberi de Gercüş’ten geldi. İddialara göre Gercüş’ün Hisar Beldesi’nde 19. yaşındaki Barış Ç. evinin ahırında silahla vurulmuş halde bulundu. Üst süte gelen intihar haberleri, kamuoyun da büyük yankı uyandırırken Türkiye Gençlik Konseyi (TGK), olaylarla ilgili açıklama yaptı.

TOPLUM, BU SORUNA KAYITSIZ KALMAMALI

Gençlerin, sorunlarla baş başa bırakıldığını ve intihara sürüklendiğini açıklayan Genel Başkan Mekan Görük, ilgili kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının, olaylara karşı kayıtsız kalmaması gerektiğini söyledi. Gençlere iş sahalarının açılması için kamuoyuna çağrıda bulunan Görük “gençlerin ölüme sürüklendiği bir ülkede, iyi bir gelecekten söz edilemez. Bugün, Batman’da yaşanan vakalar, aslında Türkiye’nin genel bir sorunudur. İşsizlikle boğuşan, sosyal hayattan uzak kalan, kahvehane köşelerinde zaman öldüren gençler, ne yazık ki yaşadıkları bunalımla da baş başa bırakılıyor. Bu sorun, hepimizin sorunudur. Kurumlar, sivil toplum kuruluşları, dernekler bir araya gelerek bu soruna çözüm aramalıdır. Biz, TGK olarak sorunun çözümü için elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete